Mainos

Harvinainen havainto: Upealla asullaan koreileva mandariinisorsa polski rahvaan keskellä – näyttävä väriläiskä tallentui videolle

0:34
Mandariinisorsa tallentui videolle pääkaupunkiseudulla.

Mandariinisorsauros ikuistettiin Myyrmäen Mätäojassa. Katso videolta, kuinka harvinainen lintu koreili pääkaupunkiseudulla.

Myyrmäessä havaittu mandariinisorsa on herättänyt paljon kiinnostusta lintuharrastajien keskuudessa.

Tavallisesti mandariinisorsia tavataan Suomessa vuodesta riippuen 10–25 yksilöä. Myös pääkaupunkiseudulla havaintoja tehdään lähes joka vuosi.

– Kokonaisuutena kyseessä on suhteellisen harvinainen havainto, Birdlife Suomen suojelu- ja tutkimusjohtaja Teemu Lehtiniemi kertoo.

Mandariinisorsa jatkaa todennäköisesti matkaa kohti lämpöä

MTV Uutisten kuvaaja Esa Kurkikangas ikuisti mandariinisorsan toissapäivänä. Lintu on kuitenkin viihtynyt Myyrmäessä jo useamman päivän. Seuraavaksi se jatkaa matkaansa todennäköisesti kohti lämpimämpiä maita.

– Varmasti se jatkaa matkaa, eihän meillä noita talviaikaan havaita ollenkaan, Lehtiniemi toteaa.

"Veikkaisin, että se on jostain brexit-alueelta alun perin lähtöisin"

Mandariinisorsia tarhataan yleisesti Euroopassa. Luonnossa esiintyvä populaatio on suurimmillaan Isossa-Britanniassa. Suomessa tavatut yksilöt ovat todennäköisesti vapaana syntyneitä, tarhakarkulaisten jälkeläisiä.

– Veikkaisin, että se on jostain brexit-alueelta alun perin lähtöisin, Lehtiniemi arvioi Myyrmäessä tavatun yksilön reittiä Suomeen.

Alkuaan mandariinisorsa on itäaasialainen laji. Suomessa mandariinisorsien esiintyminen painottuu kevääseen. Syksyisin havaintoja tehdään selvästi vähemmän.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja