Mainos

Harvey Weinstein ahdisteli myös Quentin Tarantinon tyttöystävää: "Olisinpa ottanut vastuun"

Elokuvaohjaaja Quentin Tarantino kertoo tietäneensä pitkään ystävänsä Harvey Weinstenin suhtautumisesta naisiin. Mies kertoo The New York Times -haastattelussa tuntevansa häpeää, että ei puuttunut asiaan aikaisemmin. 

Elokuvatuottaja Harvey Weinsteinia vastaan kuohunut seksiskandaali on saanut lukuisat Hollywood-tähdet avautumaan omista kokemuksistaan tuottajan kanssa. Naiset kertovat miehen ahdistelleen heitä seksuaalisesti, lisäksi Weinsteiniä kohtaan on myös raiskaussyytöksiä.

Nyt huipputuottajan pitkäaikainen kollega ja hyvä ystävä ohjaaja Quentin Tarantino kertoo olevansa pahoillaan, että ei puuttunut miehen käytökseen aikaisemmin.

– Tiesin tarpeeksi, jotta olisin voinut tehdä enemmän asian eteen, kun mitä tein. Asia ei ollut pelkkä juoru tai toisen käden tieto. Tiesin hänen tehneen muutaman näistä asioista. Olisinpa ottanut vastuun, siitä mitä kuulin. Jos olisin tehnyt sen mitä olisi pitänyt, ei minun olisi tarvinnut työskennellä hänen kanssaan, Tarantino kertoo haastattelussa.  

Weinsteinia vastaan kohdistuneet syytökset tulivat ilmi lokakuussa julkaistun The New York Times -artikkelin myötä. Artikkeli innoitti muita naisia jakamaan omat kokemuksensa tuottajasta. Asia paisui myös sosiaalisen mediaan, mikä on innoittanut naisia ympäri maailmaa jakamaan omia kokemuksiaan seksuaalisesta häirinnästä myös muista ammattikunnista.

Tarantino kertoo haastattelussa Weinsteinin ahdistelleen myös hänen entistä tyttöystäväänsä näyttelijä Mira Sorvinoa. Kyseessä oli ollut epämiellyttävää ehdottelua ja koskettelua Weinsteinin puolelta. Vuosia myöhemmin Tarantino oli kuullut samankaltaisista tilanteista myös toiselta näyttelijältä. Hän myös kertoo tienneensä näyttelijä Rose McGowanin tehneen sopimuksen tuottajan kanssa koskien syytöksiä.

Kaikesta huolimatta hän jatkoi työskentelyä miehen kanssa vuosi toisensa jälkeen. Tarantino pahoittelee, että ei tehnyt asian eteen enemmän kun mitä olisi voinut tehdä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.