Harry Potteria esitetään Suomessa ennätyksellisellä kopiomäärällä

Suomalaisetkin valloittanut Potter-huuma saa jatkoa 23. marraskuuta, kun elokuva Harry Potter ja viisasten kivi saa Suomen ensi-iltansa vain viikko elokuvan maailman ensi-illan jälkeen.

Elokuva perustuu J.K. Rowlingin Harry Potter -kirjasarjan samannimiseen ensimmäiseen teokseen. Elokuvan tuottaa Warner Bros. Pictures ja sen levittää Suomessa Sandrew Metronome Distribution Finland Oy 65:n kopion voimalla. Kopiomäärä on Suomen ennätys. Elokuvaa esitetään 50:llä paikkakunnalla. Lippujen ennakkomyynti aloitetaan useimmilla paikkakunnilla maanantaina 12.11.

Elokuvan kesto on 2h 32min ja ikäraja 11 vuotta, mutta myös kaksi vuotta nuoremmat pääsevät elokuviin täysi-ikäisen henkilön seurassa.

Elokuvan pääosaan valittiin 11-vuotias brittipoika Daniel Radcliffe, joka on näytellyt aiemmin BBC:n tuottamassa televisiosarjassa David Copperfieldin nimiroolin. Harryn ystäviä Hermione Grangeria ja Ron Weasleyta esittävät Emma Watson ja Rupert Grint. Muissa rooleissa nähdään mm. John Cleese ja Richard Harris.

Elokuvan on ohjannut Chris Columbus, jonka aikaisempia ohjauksia ovat mm. elokuvat Yksin kotona sekä Mrs. Doubtfire.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat