Harry Potter -tähti sai tietää vuosikausia sitten valtavan salaisuuden hahmonsa kohtalosta – näytteli läpi elokuvien paljastamatta tietoaan kenellekään

0:40
Näin ohjaaja Chris Columbus muistelee ensimmäisen Harry Potter -elokuvan kuvauksia.

Alan Rickman ei suostunut paljastamaan kuulemaansa salaisuutta edes elokuvan ohjaajalle.

Vuonna 2016 syöpään menehtynyt näyttelijä Alan Rickman, näytteli Harry Potter -elokuvissa Severus Kalkarosta, Harry Potterin opettajaa Tylypahkasta. 

Kirjasarjan ja elokuvasaagan viimeisissä osissa paljastui, miten Kalkaros oli toiminut kaksoisagenttina Feeniksin killan ja lordi Voldemortin kuolonsyöjien välillä, suojellakseen Harry Potteria.

Uudenvuodenpäivänä HBO Maxille ilmestyvässä Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts -jaksossa kuullaan, että Rickman sai tietää hahmonsa kohtalosta jo huomattavasti aikaisemmin kuin kirjojen ja elokuvien fanit, uutisoi Daily Mail. Mies ei kuitenkaan suostunut paljastamaan salaisuuttaan kenellekään.

"Kerron sinulle myöhemmin"

Harry Potterin roolia elokuvissa näytellyt Daniel Radcliffe paljastaa tulevassa jälleennäkemisjaksossa, että ensimmäisen elokuvan, Harry Potter ja viisasten kivi, ohjaaja Chris Columbus oli kysynyt Rickmanilta, miksi tämä näyttelee juuri tietyllä tavalla. Rickman oli vastannut "Kerron sinulle myöhemmin".

– Hänellä oli sisäpiirin tietoa. Hän sanoi hyvin hyvin aikaisessa vaiheessa Jolle (J.K. Rowling), "Luulen, että minun pitää tietää, mitä tulee tapahtumaan", Radcliffe kertoo.

Radcliffen mukaan Rickman ei kuitenkaan kertonut Harry Potter -kirjailija J.K. Rowlingilta kuulemaansa salaisuutta kenellekään, ei edes ohjaajalle.

Ohjaaja yritti maanitella tietoa Rickmanilta

Ohjaaja Chris Columbus muisteli samankaltaista tarinaa aiemmin tänä vuonna The A.V. Clubin haastattelussa ja myönsi, että Rickmanin "pienet omituisuudet" saivat hänet raaputtamaan päätään.

– J.K. Rowling vei hänet illalliselle ja kertoi jotakin siitä, mitä Kalkarokselle tulee tapahtumaan sarjan aikana. Menin hänen luokseen sen jälkeen ja kysyin, mistä oli kyse ja hän vastasi: "Saat tietää, kun olet lukenut seitsemännen kirjan", Columbus kertoi haastattelussa.

Columbus oli todennut Rickmanille, ettei se varsinaisesti auta häntä tilanteessa, jossa hän ohjaa sarjan ensimmäistä elokuvaa.

J.K. Rowlingin mukaan salainen tieto, jonka hän Rickmanille jakoi oli se, että Kalkaros oli rakastunut Harry Potterin äitiin Lily Potteriin, joka kuoli suojellessaan Harrya lordi Voldemortilta. 

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja