Harri Säteri pitää NHL-reissua yhä hyvänä ratkaisuna – tuntee hyvin muut Leijonien maalivahdit: "Innostunut fiilis"

Saako Leijonat lisää NHL-apuja? GM Jere Lehtinen haastattelussa Tampereella 1:34
Jere Lehtinen kertoi tiistaina Leijonien NHL-apujen tilanteesta ennen lopullisen MM-kisajoukkueen nimeämistä.

Maalitykki Patrik Lainetta ei tiistaina kotikonnuillaan Tesomalla näkynyt, mutta tamperelaislähiön jäähallissa Suomen jääkiekkomaajoukkueen kokoontumisessa oli pikantti NHL-mauste. Leijonien MM-ryhmään varmistuneet NHL-vahvistukset esittäytyivät, mukanaan olympiaturnauksen kultavahti Harri Säteri.

Olympia-Pekingissä kunnostautunut Säteri eräässä mielessä huipensi loppukautensa siirryttyään KHL:n Sibir Novosibirskistä NHL:n Arizona Coyotesiin, joka nappasi hänet siirtolistalta alkuperäiseksi osoitteeksi tarkoitetun Toronton sijasta. Huipennus jäi kuuden ottelun mittaiseksi rupeamaksi, sillä NHL-heittopussi Arizonan kausi päättyi runkosarjaan.

Vaikka Arizonan NHL-taival oli ohdakkeinen, 32-vuotiaaksi ehtineenä jääkiekkoilijana monenlaista kokenut Säteri ei altavastaajan asemasta stressiä ottanut.

– NHL oli hyvää valmistautumista MM-kisoja ajatellen, että pääsi pelaamaan sarjapelejä. Varmaan sillä oli positiivinen vaikutus, Säteri kertoi Tesomalla.

Olympiaturnauksen jälkeinen loppukausi olisi KHL:ssä jäänyt Venäjän Ukrainassa aloittaman hyökkäyssodan jalkoihin. Florida Panthersissa aiemmin yhdeksän NHL-ottelua pelannut Säteri sai pidettyä pelituntumaa yllä Phoenixin lämmössä.

Maalivahtikolmikko tuttu toisilleen

Leijonien lopullinen MM-kokoonpano on vielä osin pilviharson peitossa. Ensimmäiset MM-kisapassit leimataan Tampereella torstaina.

Päävalmentaja Jukka Jalosen ja GM Jere Lehtisen valintatutkalla vilkkuu mitä todennäköisimmin Mikael Granlundin Nashville Predatorsin putoaminen neljännesvälierissä Coloradoa vastaan suoraan häviöin 0–4.

Granlund hetkauttanee Leijonien hyökkäyksen kokoonpanoa, mutta Suomen maalivahtivalinnat on hakattu kiveen, varsinkin kun Nashvillen ehdoton ykkösvahti Juuse Saros loukkaantui runkosarjan lopussa.

Säteri, viime vuoden MM-kisojen Leijonien luottovahti Jussi Olkinuora ja kolmosveskarin osaansa nurkumatta sopeutuva Frans Tuohimaa ovat MM-jäälle hyvähenkinen ja osaava maalivahtikolmikko.

–  Tunnemme toisemme pitkältä ajalta. On innostunut fiilis päästä tekemään töitä heidän kanssaan, Säteri sanoi.

Kun Suomi isännöi jääkiekon arvokisoja, puhe tulee vääjäämättä suosikin paineista. Olympiavoittajana niitä on mahdoton väistää. Säteri pyöräyttää asetelman positiiviseksi.

–  Meille joukkueena tämä on hieno mahdollisuus. Pitää imeä kaikki energia kotiyleisöstä ja välttää ottamasta turhia, ylimääräisiä paineita.

Lue myös:

    Uusimmat