Miten Leijonien poikkeava MM-tilanne näkyy pelaajissa? Valtteri Filppula nostaa "tärkeän seikan" esiin

Video: Leijonat kokoontui Tampereelle, MM-kotikisat lähestyvät

Jääkiekon kevään MM-kisat alkavat perjantaina. Suomessa iso mielenkiinto kohdistuu Leijonien miehistöön, joka hakee vielä lopullista muotoaan. Odottava tilanne heijastuu myös pelaajistoon, kun kaikki eivät vielä tiedä kohtaloaan. Leijonien Valtteri Filppula jakaa kiitokset Suomen joukkueen valmennuksen suuntaan. Filppulan mukaan valmennusjohto on pitänyt huolta tärkeästä seikasta poikkeavan tilanteen keskellä.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Suomen nykyistä MM-ryhmää tiivistettiin sunnuntaina, Ruotsin EHT-turnauksen jälkeen. Samalla kerrottiin, että Leijonien johto seuraa tiukasti NHL:n pudotuspelien ja SHL:n finaaleiden tapahtumia.

Tämä taas on johtanut siihen, että Leijonien lopullinen kisajoukkue on vielä arvoituksen tasolla.

Seuraava konkreettinen piste on edessä torstaina, kun ensimmäiset kisapassit leimataan. Sitä ennen ilmoilla on ollut odottava tunnelma.

Ketkä ovat kehissä, kun Leijonat avaa MM-urakkansa perjantaina Norjaa vastaan? Kuka jää odottamaan vuoroaan? Ja ketkä ovat lopullisessa ryhmässä mukana?

Muun muassa Leijonien olympiavoittaja Harri Pesonen ehti puhua siitä, miten odotus on osaltaan heijastunut joukkueeseen. Samaan aikaan kilpailu pelipaikoista on käynyt kuumana.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Valtteri Filppula jakaa arvostusta Suomen valmennusjohdon suuntaan.

– Kaikki pelaajat ymmärtävät tilanteen. Suomen on tarkoitus saada niin hyvä joukkue kasaan kuin mahdollista. Mun mielestä valmennusjohto on ollut hyvin avoin siitä, mitä nyt tapahtuu. Se on tärkeintä, Filppula sanoo nykytilanteesta MTV Urheilulle.

– Kaikki tietävät ja ymmärtävät, että missä mennään. Sen myötä eteen ei tule minkäänlaisia yllätyksiä. Jos pelaajia tulee lisää, niin tiedossa on se, että joku joutuu lähtemään. Toki – eihän se ole mikään mieluisa tilanne, mutta kilpailu on aina kovaa. Eikä se tämmöisessä tulosurheilussa ole mitenkään uusi juttu kenellekään, Filppula jatkaa.

Tappioita alla

Leijonissa nykytilanne on poikkeava – ainakin viime vuosiin nähden. Jukka Jalosen alaisuudessa Suomen MM-kisajoukkue on yleensä lyöty aikaisessa vaiheessa lukkoon.

Samaan aikaan kun tapetilla ovat olleet potentiaaliset NHL-vahvistukset, Leijonien nykyjoukkue kokoontui Tampereelle – kisojen pääpitäjään.

– Kyllä tässä alkaa olla jo aika odottava tunnelma. Onneksi kohta päästään taas pelaamaan ja sitten pelejä onkin aika hyvään tahtiin. Silloin ei tarvitse sen enempää miettiä, kun koko ajan mennään. Joukkueessa on hyvä fiilis – kaikki on ihan hyvin, Filppula kuvailee.

Leijonat lähtee MM-turnaukseen neljän peräkkäisen tappion saattelemana.

– Valmistavat pelit ovat aina valmistavia pelejä. Kokoonpanot muuttuvat vielä aika paljon. Tulos ei välttämättä ollut se kaikista tärkein juttu. Aina kun kisataan paikoista, pelaaminenkin on vähän erilaista. Meillä on hyvä joukkue kasassa. Voimme lähteä neljästä tappiosta huolimatta luottavaisin mielin MM-turnaukseen. Totta kai pelissä on sellaisia asioita, joita voimme tehdä paremmin. Yleensä kun hävitään, niihin kiinnitetään enemmän huomiota. Se taas voi olla hyvä juttu, Filppula pohtii.

Tutulla rungolla kotikekkereihin

Tulee NHL-vahvistuksia tai ei, Leijonien MM-kisajoukkueen runko on sama kuin helmikuun talviolympialaisissa. Tuolloinen turnaus päättyi Suomen kannalta upeasti, kun Leijonat kaatoi finaalissa Venäjän olympiakomitean joukkueen.

– Toivottavasti se tuo itseluottamusta, että olemme menestyneet ja meillä on jätkiä, joiden kanssa voi saavuttaa jotain. Nämä turnaukset ovat siinä mielessä pahoja, että nämä ovat yhdestä poikki ja yleensä maalin pelejä. Kaiken pitää mennä nappiin, jotta meillä on mahdollisuus pärjätä. Toivottavasti pystymme nostamaan omaa tasoamme ja kehittymään turnauksen aikana, Filppula sanoo pian alkavasta MM-turnauksesta.

Leijonat lähtee piakkoin kotikekkereihin. Pitkän linjan NHL-hyökkääjä Filppula odottaa tulevaa innolla.

– MM-kisat ovat aina hieno juttu, mutta onhan se spesiaalimpaa, kun saa olla kotiyleisön edessä. Se tuo lisää, vaikka suomalaisfanit ovat aina reissanneet hyvin mukana.

Kotikisoihin liittyy erinäköisiä skenaarioita. Joko yleisön voima tarjoaa extraa tai hartioille tipahtaa ylimääräisiä paineita.

– Jokainen suhtautuu asioihin omalla tavallaan. Voihan niitä paineita tulla, mutta uskon, että yleisön voima on positiivista ja voimme saada siitä energiaa. Kaikki ovat kuitenkin tottuneet paineisiin. Niitä tulee seurajoukkueessa, kun haluaa menestyä, Filppula pohtii.

Filppula itse on yksi esimerkin näyttäjistä tulevassa turnauksessa.

– Joukkueessa on paljon kokeneita jätkiä, jotka ovat pelanneet tiukoissa paikoissa. Meillä on itseämme kohtaan kovat odotukset. Sieltä tulee se kovin paine, eikä niinkään ulkopuolelta. Otamme sen ulkopuolelta tulevan kannatuksen voimavarana, 38-vuotias hyökkääjä miettii.

Lue myös:

    Uusimmat