Näin monta minuuttia yhdyntä yleensä kestää – riittäisikö sinulle?

"Kauanko muut parit harrastavat seksiä?" "Onko kestävyyteni keskivertotasolla?"

Seksin ei tarvitse kestää tunteja. Jo viiden minuutin seksi riittää tyydytykseen, sanoo psykologi Brendan Zietsch australialaisesta Queenslandin yliopistosta. Ziesch on tarkastellut vuosia tutkimuksia liittyen siihen, kuinka kauan seksi "normaalisti" kestää.

Zietsch kirjoittaa Conversation-sivustolla, että paras asiaan paneutunut tutkimus julkaistiin vuonna 2005. Tutkimukseen osallistui 500 paria viidestä eri maasta, ja he ottivat sekuntikellolla aikaa yhdynnän kestosta neljän viikon ajan. Kello painettiin päälle, kun yhdyntä alkoi ja stop-nappia painettiin laukeamisen yhteydessä.

Zietschin mukaan seksisessioiden kesto vaihteli 33 sekunnista 44 minuuttiin, mutta keskimääräinen aika oli 5,4 minuuttia. Aikaan ei sisälly esileikki, vaan vain pelkkä yhdyntä ejakuloimiseen asti.

Zietsch huomautti, että Turkissa pariskunnat raportoivat huomattavasti lyhyempiä yhdyntäaikoina (3,7 minuuttia) kuin parit muista maista. Mies löysi tuloksista myös muita mielenkiintoisia faktoja.

– Esimerkiksi kondomin käyttö ei näyttänyt vaikuttavan aikaan eikä vaikuttanut sekään, oliko mies ympärileikattu vai ei, Zietsch kirjoittaa.

Tämä haastaa Zietschin mukaan perinteiset näkemykset siitä, että peniksen herkkyydellä olisi vaikutusta sänkykestävyyteen.

Miehen mukaan tuloksista kävi myös ilmi se, että mitä vanhempi pariskunta, sitä lyhyemmän aikaa yhdyntä kesti.

Lähde: Conversation

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja