Miksi mies ei ääntele seksin aikana? Asiantuntija vastaa: "Se ei todellakaan tarkoita, että..."

Miten reagoit, jos miehellä ei seisokaan? Naiset vastaavat 0:30
Katso myös: Miten naiset reagoivat miehen erektio-ongelmiin? Videolla naisten vastauksia.

Mitä tehdä, jos kumppanin nautinto tuottaa päänvaivaa? Huolestunut tyttöystävä kyseli asiantuntijan neuvoa kysymyspalstalla.

Seksiäänet aiheuttavat toisinaan hämmennystä. Eräs poikaystävänsä hiljaisuuteen kyllästynyt nainen toivoikin apua ongelmaansa The Guardian -sivuston kysymyspalstalla seksuaalisiin häiriöihin erikoistuneelta psykoterapeutti Pamela Stephenson Connollylta.

– Olen ollut poikaystäväni kanssa kymmenisen kuukautta. Vaikka en koskaan ole ollut näin onnellinen, tunnen lievää kiusaantuneisuutta makuuhuoneessa hänen kanssaan verrattuna muihin suhteisiini. Hän ei ole koskaan ollut äänekäs seksin aikana. Olen yrittänyt kysellä häneltä, mistä hän tykkää, ja hän on aina sivuuttanut sen. Minusta alkaa tuntua, etten ole kyllin hyvä hänelle, enkä voi tehdä mitään tuottaakseni hänelle nautintoa tietämättä, mistä hän todella pitää, nainen valittelee.

Naisen mukaan poikaystävä on kuitenkin avautunut aiemmista parisuhteistaan, joissa mies ei ole tuntenut oloaan itsevarmaksi seksin suhteen. Mies on myös kertonut tulleensa torjutuksia useita kertoja. Tyttöystävä pohtiikin, voisiko tällä olla jotain tekemistä hiljaisuuden kanssa.

 – Onko se joku juttu, että miehet eivät voihki tai edes puhu seksin ja esileikin aikana? Kun keskustelemme seksistä, sanon aina, että haluan hänen tuntevan olonsa rennommaksi ja itsevarmemmaksi lähelläni. Tiedän, että se on helpommin sanottu kuin tehty, mutta haluan todella auttaa häntä tuntemaan, että hän voi olla oma itsensä ja nauttia seksistä.

Näin asiantuntija vastasi

Psykoterapeutti Pamela Stephenson Connelly muistuttaa, että seksuaalisuudesta oppiminen alkaa jo lapsuudessa. 

– Yhteiskunnassamme opitaan aika nopeasti olemaan salailevia masturbaation suhteen. Jos esimerkiksi poikaystäväsi on jakanut huoneen muiden kanssa, hänen on täytynyt olla sen suhteen hiljaa, ja se olisi luultavasti luonut mallin, jossa tukahdutetaan kaikki äänekkäät nautinnon ilmaisut, Stephenson Connelly pohtii.

Asiantuntija muistuttaa, että tällaiset aikaiset mallit seksuaalisuudesta seuraavat ihmistä aikuisuuteen, eikä niitä ole helppo muuttaa.

– Parasta on hyväksyä hänelle kehittynyt seksuaalinen tapa. Palkitse häntä, jos hän joskus ilmaisee itseään äänekkäämmin, mutta hyväksy se, että hänen pidättyväisyytensä sanoilla ilmaisuun on yhdenmukainen hänen oppimisensa kanssa, ja se ei todellakaan tarkoita, että hän olisi tyytymätön, psykoterapeutti kannustaa.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit tai lisää aiheesta seksi ja parisuhde.

Lähde: The Guardian

Lue myös:

    Uusimmat