Harmittomalta näyttänyt luomi nilkassa olikin syöpä – Oceana, 25, katuu aiempaa asennettaan: "En voi uskoa, että olen sanonut noin"

Tällaisia ovat ihosyövän oireet 2:14
Tällaisia ovat ihosyövän oireet.

Australialaisnainen sai tietää, että vaarattomalta näyttänyt luomi olikin melanooma. Naisen saamasta diagnoosista kertoo News.com.au-sivusto.

Australialainen somevaikuttaja Oceana Strachan, 25, paljastaa, että hänen jalassaan ollut harmittoman näköinen luomi olikin melanooma

Oceana kertoi tapahtuneesta Instagramissa kuvien ja videoiden kera.

Nilkassa ollut luomi oli muuttunut parin vuoden aikana

22. maaliskuuta Oceana meni ihon rutiinitarkastukseen. Hän kertoi lääkärille, että nilkassa oleva luomi huolestutti häntä. Jo parin vuoden ajan hän oli kiinnittänyt huomiota siihen, että luomen koko ja muoto olivat muuttuneet. 

Oceanan mukaan hänelle sanottiin, että luomi näytti vaarattomalta. Hän kuitenkin vaati, että siitä otettaisiin koepala. 

Sen myötä paljastui, että kyseessä tosiaan oli ihosyöpä, melanooma.

Huhtikuun lopulla Oceanalle tehtiin leikkaus, jossa kasvain poistettiin. Tilanne on nyt tarkkailussa ja hänen pitää tulevina vuosina käydä säännöllisesti tarkastuksissa.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Aiempi suhtautuminen auringonottoon kaduttaa

Oceana on potenut syyllisyyttä siitä, että otti niin paljon aurinkoa. 

– En halua pelotella ketään auringon tai ulkoiluaktiviteettien suhteen. Haluan vain, että ihmiset ovat tietoisempia tästä, hän kertoo Instagramissa.

Nyt hänen selkäpiitään karmii, kun hän miettii, mitä hän vastasi niille, jotka varoittivat häntä ihosyövästä. Hän muistaa todenneensa esimerkiksi, että ilman rusketusta ihminen ei näytä terveeltä tai että ”johonkin sitä kuitenkin kuollaan”.

– En voi uskoa, että olen sanonut noin. 

Oceana toivoo, että ihmiset kävisivät säännöllisesti tarkastuttamansa luomensa. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös:

    Uusimmat