Hans Välimäen outo tapa: syö grillimakkaran kylmänä

Huippukokki Hans Välimäen grillissä paistuu lähes mikä tahansa muu kuin grillimakkara.

Kovasti töitä vuoden ympäri painava Top Chef -päätuomari Hans Välimäki malttaa pitää lomaa kesän aikana vain kaksi viikkoa. Osan lomastaan hän viettää niin kuin monet muutkin suomalaiset: mökkeillen ja grillaillen.

– Duunasin ihan omin pikkukätösin mökille tiilestä grillin ja paistoin siinä kokonaisen siian. Oikeastaan tungen kaiken ruoan grillin kautta tai sitten savustan sen, Hans avaa grillaustapojaan.

Yhteen perussuomalaiseen grilliruokaan Hans ei kuitenkaan mielellään koske: Michelin-kokin grillissä ei paistu makkara.

– En tykkää kauheasti makkarasta. Syön keskimäärin yhden grillimakkaran per kesä, ja senkin syön kylmänä. Ja koska olen ronkeli, niin makkaran pitää olla Wigrenin Suomilenkkiä. Kotiin ostan kuitenkin makkaraa, koska lapset tykkäävät siitä, kolmen lapsen isä kertoo.

Edes huippukokki ei jaksa lomallaan joka päivä panostaa ruoanlaittoon. Mitä silloin löytyy lautaselta? Lue lisää: Hans Välimäen outo tapa: syö grillimakkaran kylmänä

TOP CHEF SUOMI 1. kauden uusinnat Subilla keskiviikkoisin kello 22.00. Katso jaksot ja muistele kilpailijoita osoitteessa: sub.fi/topchef

(Sub)

Lue myös:

    Uusimmat