Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hans Välimäen paras puuro on älyttömän helppo valmistaa – säilyy monta päivää

8:37Hans Välimäen herkullinen puuro-ohje ja aamiaisvinkit!Katso videolta Hans Välimäen puurovinkit!
Julkaistu 03.02.2025 09:38

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Hans Välimäki jakoi parhaat puurovinkkinsä.

Tammikuussa uutisoitiin televisiostakin tutun kokki ja ravintoloitsija Hans Välimäen yllättävästä peliliikkeestä. Välimäki yhteistyökumppaneineen avaa keväällä 2025 Helsingin keskustaan jälleen uuden ravintolan. 

Tarjolle tulee niin eurooppalaistyylistä aamiaista kuin klassikkoannoksia sisältävää brasserie-lounasta sekä -illallista. Ravintolan lupauksena on sen lisäksi tarjoilla kaupungin parasta aamupuuroa.

Lue myös: Hans Välimäeltä yllättävä peliliike: "Nyt tuntui, että oli oikea aika"

Parhaan puuron salaisuus?

Mikä sitten on parhaan puuron salaisuus? Hans Välimäki paljasti vinkkinsä sunnuntaina Huomenta Suomessa. Välimäki valmisti studiossa bircher-puuroa, joka tunnetaan myös nimellä bircher-mysli. Kyseessä on sveitsiläisen lääkärin Maximilian Bircher-Brennerin 1900-luvun alussa kehittämä tuorepuuro.

– Parasta tässä on se, että raaka-aineet löytyvät kaikkien kotoa, tai aika monen kotoa. 

Välimäki aloitti puuron tekemisen lisäämällä kulhoon kaurahiutaleita ja omenamehua. Omenamehun sijaan nesteenä voi käyttää myös vaikka vettä tai maitoa. Puuron jujuna on, kuten tuorepuuroissa yleensä, että se valmistetaan ajoissa valmiiksi tekeytymään. Jos puuroa on tarkoitus syödä aamulla, se kannattaa valmistaa edellisenä iltana.

– Tätä voi tehdä isomman satsin kerralla. Tämähän säilyy monta päivää.

Lääkäri Bircherin alkuperäisessä käytettiin lähinnä kauraa ja hedelmiä, mutta modernimpaan version Välimäki lisäsi jogurttia ja rahkaa. 

– Voi lisätä myös kermaa, niin tulee luksusversio.

Nappaa Hans Välimäen puuro-ohje: Hans Välimäen paras puuro

Katso jutun yllä olevalta videolta Hansin vinkit puuron valmistamiseen.

Lue myös: Hans Välimäki ylistää hämmentävää tamperelaista pikaruokaa – oletko koskaan maistanut?

Lisää aiheesta:

Reijon aamupuuro on aikamoinen jytky: "Säilyy helposti kuusikin vuorokautta jääkaapissa"Kari Aihisen takuuvarma puuro-ohje: "En käytä ollenkaan sokeria"Hans Välimäki laittaa kaurapuuroon yllättävää kastiketta: "Hauska makuyhdistelmä"Reijon aamupuuro on melkoinen jytky: "Laiskan tapa täyttää vatsa"Hans Välimäki paljastaa arkiruokavinkkinsä – suosittelee erityisesti yhtä jauhelihaohjetta: "Aijaijai"Edullista, helppoa ja hämmentävän hyvää – Katjan puurovinkki yllättää: "Kuinka uskomatonta"
PuuroHans VälimäkiHuomenta SuomiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Puuro
  • 22.9.07:46
    Ruoka

    Reijon aamupuuro on aikamoinen jytky: "Säilyy helposti kuusikin vuorokautta jääkaapissa"

  • 15.9.07:45
    Ruoka

    Kaurapuuron joukkoon kannattaa nyt laittaa yksi ainesosa

  • 19.8.18:02
    Ruoka

    Nyt kannattaa tehdä nostalginen marjaherkku: Sopii sentinvenyttäjälle

  • 19.8.07:44
    Ruoka

    Kari Aihisen takuuvarma puuro-ohje: "En käytä ollenkaan sokeria"

  • 5.8.07:44
    Ruoka

    Puuroa aamupalaksi? Patrik Borgilta tärkeä muistutus: "Jos aiotte syödä tämän aamiaisen, niin..."