Kevään valmistujaisten juhlapöydän kruunaa huippukokin ohjeella väsätty lenkkimakkarainen voileipäkakku.
– Voileipäkakku on aivan loistava valinta, oikea juhlapöytien kingi! vastikään uuden Midhill-ravintolan Helsingin keskustaan avannut huippukokki Hans Välimäki hehkuttaa valmistujaisjuhlien seisovan pöydän antimia.
Voileipäkakulla on retromaine ja se pitääkin edelleen pintansa juhlapöydän vakiotarjottavana makeiden luomusten rinnalla. Suolaisesta kakusta riittää mussutettavaa isommallekin juhlavieraskatraalle. Näyttävästi koristeltuna voileipäkakku kruunaa juhlapöydän.
Perinteisten kala- ja lihavoileipäkakkujen rinnalle on kuitenkin varioitu modernimpia versioita. Välimäki innostui taannoin kokeilemaan, kuinka suomalainen kesäherkku lenkkimakkara taipuisi kakun väliin. Luova kokeilu päättyi onnellisesti, sillä maistajat olivat innoissaan uudenlaisesta makuelämyksestä.
Voileipäkakun valmistus voi kuulostaa vaivalloiselta puuhalta, mutta todellisuudessa sen kokoaminen hoituu melko vaivattomasti. Toimeen täytyy kuitenkin tarttua viimeistään juhlia edeltävänä iltana, jotta kakku ehtii hyytyä jääkaapissa yön yli.
Hans Välimäen vinkeillä helppo lenkkimakkaravoileipäkakku
vaaleaa ja/tai tummaa vuokaleipää
pikkelssivihanneksia purkista (esimerkiksi kukkakaalia, porkkanaa ja punasipulia)
lenkkimakkaraa
ruohosipulia
