Hämmentävä suora lähetys tenhonnut jo tuhansia: Miksi kukaan ei pysähdy tämän stop-merkin kohdalla?

Amerikkalainen, äärimmäisen tehoton stop-merkki keräsi nopeasti vankkumattoman fanijoukon videopalvelu Twitchissä.

Stop-merkki, josta kukaan ei välitä – siinä suositun netti-ilmiön salaisuus. Nettikansa intoutui sekä seuraamaan että analysoimaan amerikkalaista risteystä, jonka stop-merkki ei saa autoilijoita pysähtymään.

– Rakastan internetiä. Se on niin outo paikka, Rob Stumpf kehuu The Drive- sivustolla.

"Autot vain ajelevat jonkun satunnaisen tyypin etupihan ohi"

Stop-merkillä on oma Stopsigncam-niminen Twitch-livelähetys, jossa keskustelu käy kuumana, kertoo Kotaku-sivusto.

Lähetyksessä ei tapahdu paljon mitään: autot vain ajavat stop-merkillä varustettuun risteykseen, usein pysähtymättä.

– Se on kuin katsoisi valtavaa eSports-tapahtumaa, paitsi että siinä autot vain ajelevat jonkun satunnaisen tyypin etupihan ohi, Kotaku kuvailee.

Kuskeille on jo kehitelty omat lempinimet

Stopsigncamilla on jo satoja tuhansia faneja. Kameralle on myös oma Reddit-yhteisö, ja lähetyksessä nähdyille kuskeille on jo jaettu omat lempinimetkin.

"Roller", rullaaja, hidastaa risteykseen, muttei pysähdy. "Zoomer", viilettäjä, taas ei edes hidasta. Jos joku aidosti pysähtyy, hän on "stopper"; mikäli pysähtyminen tapahtuu muun liikenteen vuoksi, käytetään termiä "forced", pakotettu. 

Kameran sijaintia täytyi vaihtaa

Kameran "ykköskausi" lähetettiin Salemista, Massachusettsista. Nyt kameran sijainti on kuitenkin vaihtunut.

Kuva "ykköskauden" risteyksestä. Stop-merkin vieressä katsojat näyttävät kylttejä kameralle. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Ilmeisesti syynä oli ainakin osittain kameran sijainnin paljastuminen: kansalaisia alkoi vaeltaa kameralle ja moni esimerkiksi tanssi tai teki muita temppuja sen edessä. Myös ilkivaltaa harrastettiin.

– Naapuri sai pari pizzalähetystä peräkkäin ja soitti siitä. Hän sanoi, että rakasti [livekameran] chattia ja se oli hänestä hauska, mutta häntä huoletti, tulisiko lähetyksiä lisää. Kerroin, että naapurit ovat tärkeämpiä kuin lähetys, ja lopetin striimin, kameran omistaja kuvaili Kotakulle.

Uudenkaan lähetyksen stop-merkki ei kiinnosta ketään

Uudessakin sijainnissa on stop-merkki, joka sekään ei saa autoilevia kansalaisia pysähtymään. Kanavan omistajan mukaan voisi olla mahdollista, että kanava siirtyy aina uuteen paikkaan. Vain aika näyttää, paljonko laiminlyöryjä stop-merkkejä Amerikoista löytyy.

Katso myös: Kuinka moni auto muistaa pysähtyä suojatien eteen? Tätä kävimme testaamassa jo 20126 aamuruuhkassa viidellä eri valottomalla suojatiellä Helsingissä:

Tai miten olisi varikkopysähdys kesken karkureissun? Katso, kuinka takaa-ajettava pysähtyy tankille kesken kaiken

0:45

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja