Hammastahna puhdistaa kännykät, uunit ja nahkakengät!

Hammastahnoja saa nykyään yhtä sun toista sorttia. Vanha, tavallinen perushammastahna on oiva apu kodinhoidossa. Ovatko seuraavat hammastahnaniksit sinulle tuttuja?

Tavallinen, edullinen valkoinen hammastahna on syytä löytyä jokaisesta kaapista vaikka suuhusi jotain muuta tahnaa käyttäisitkin.

Miksi et oikeasti kokeilisi hammastahnaa seuraaviin ongelmakohtiin? Muista kuitenkin aloittaa kokeileminen ensin huomaamattomasta kohdasta.

Likainen uuni?

– Levitä hammastahnaa uunin pohjalla olevien tahrojen päälle, lisää vähän vettä ja hiero rätillä tai sienellä. Toimii parhaassa tapauksessa paremmin kuin oikeat uunin puhdistajat, taatusti halvemmalla ja vähemmällä määrällä kemikaaleja.

Kännykän näyttö

– Kännykän näytöt naarmuuntuvat ajan kanssa, puhumattakaan siitä, että ne likaantuvat todella nopeasti. Hankaa kevyesti hammastahnaa näyttöön sormenpäälläsi, pyyhi sitten kostealla liinalla varovasti, ja kuiva hyvin.

Naarmuiset nahkakengät?

– Onko nahkaisissa kengissäsi naarmuja? Kokeile hammastahnaa! Laita vähän hammastahnaa naarmuiseen kohtaan. Hankaa pehmeällä kankaalla. Pyyhi puhtaaksi kostealla kankaalla. Toimii kaikkiin nahkapintoihin.

Harmaat tennarit?

– Hammastahna kirkastaa niin tennareiden pinttyneet kumipohjat kuin koko kengät. Puhdista ne hammastahnalla ja vanhalla hammasharjalla. Pyyhi lopuksi kostealla liinalla.

Huulipuna- ja mustetahrat vaatteissa

– Tämä niksi ei aina toimi, mutta sitä kannattaa kokeilla ennen kuin heität vaatteen pois. Laita tahran päälle hammastahnaa ja hankaa langasta voimakkaasti. Huuhtele. Jos huomaat tahran haalenneen, toista käsittely.

Jäikö juomalasista jälki?

– Lasinaluset estävät rumien rinkulatahrojen syntymisen sohvapöytään, mutta voit päästä niistä eroon myös hammastahnan avulla. Hankaa hammastahnaa hellästi jäljen päälle pehmeällä kankaalla. Pyyhi tahna pois kostealla kankaalla. Anna kuivua ennen kuin käsittelet pöydän huonekalujen kiillotusaineella.

Väriliiduista seinätaidetta?

– Luovuus kukkii, joskus turhankin innokkaasti. Jos jälkikasvusi on laittanut seinät uuteen uskoon väriliitujen voimalla, kokeile hammastahnaa. Laita hammastahnaa kostealle liinalle ja hiero jäljet pois. Pyyhi lopuksi märällä liinalla.

Likaiset kynnenaluset?

– Saippua ei aina tehoa likaisiin kynnenalusiin, joten kokeile vaihteeksi ihan tavallista hammastahnaa. Harjaa kynsiharjalla, tai vanhalla hammasharjalla, ja nauti puhtaiden kynsien loisteesta.

Puutarhakalusteet uuteen loistoon

– Sekoita hammastahnasta ja vedestä liuos, ota harja tai sieni, ja käy puutarhakalusteiden kimppuun.

LUE MYÖS:

Siivoushulluissa päästään jälleen tutustumaan sotkujen ihmeelliseen maailmaan!

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat