Yleisimpien kodinkoneiden hoitovinkit – pidennä koneiden käyttöikää

Pidennät kodinkoneidesi käyttöikää, kun huollat niitä oikealla tavalla.

Kodinkoneiden kunnossapito ei vaadi paljon aikaa tai vaivaa. Säännöllinen huolto voi kuitenkin pidentää merkittävästi koneen käyttöikää.

Jääkaappi

Näin huollat:

Puhdista säännöllisesti pitkävartisen harjan tai imurin avulla jääkaapin lauhdutin pölystä ja lemmikkieläinten karvoista. Pyyhi pöly, muruset ja roiskeet jääkaapin tiivisteistä kostealla liinalla.

Miksi kannattaa huoltaa:

Lauhduttimeen kertynyt pöly voi lyhentää jääkaapin akun käyttöikää, sillä koneen täytyy tehdä enemmän töitä, kun lauhdutin on pölyinen. Likaiset, tahmaiset tiivisteet voivat revetä tai venyä, jolloin kylmä ilmaa pääsee vuotamaan ulos jääkaapista.

Pyykinpesukone

Näin huollat:

Jos sinulla on pyykinpesukoneessasi kuminen poistoletku, vaihda se ruostumattomasta teräksestä tehtyyn letkuun.

Pyyhi pesuainelokerikko säännöllisesti kostealla rätillä ja kaada pesuainelokerikon läpi vettä irrottaaksesi lokerikkoon jääneet pesuainejäämät. Jos sinulla on edestä täytettävä kone, pyyhi oven tiiviste kuivaksi jokaisen pesukerran jälkeen.

Miksi kannattaa huoltaa:

Kumiset poistoletkut murtuvat helposti, ja voivat aiheuttaa suuren vesivahingon hajotessaan. Pesuaine pääsee valumaan pyykin sekaan oikeassa kohtaa pesua, kun pidät pesuainelokerikon puhtaana. Kun pidät edestätäytettävän koneen tiivisteen kuivana, varmistat samalla, ettei tiivisteeseen muodostu haisevaa hometta.

Astianpesukone

Näin huollat:

Jos astianpesukoneessasi on irrotettava suodatin, tyhjennä ja huuhtele suodatin säännöllisesti. Suodatin sijaitsee tavallisesti koneen sisäpohjassa, mutta tarkasta suodattimen sijainti koneen käyttöohjeista. Korjaa tai korjauta koneen telineiden ruostuneet tai murtuneet osat. Pyyhi oven tiivisteet.

Miksi kannattaa huoltaa:

Jos suodatin on tukossa, eivät astiat puhdistu, sillä ruuantähteet jäävät koneeseen pyörimään. Hajonnut teline koneessa voi naarmuttaa astioita. Jos koneen oven tiivisteet ovat likaisia, ei ovi mene välttämättä kunnolla kiinni, ja koneestä voi vuotaa ulos vettä.

Mikroaaltouuni ja liesituuletin

Näin huollat:

Pidä mikro puhtaana pyyhkimällä säännöllisesti mikron ovet ja mikron sisäosa kostealla liinalla. Puhdista liesituulettimen rasvasuodatin kuukausittain pesemällä se saippuavedessä. Huuhtele ja kuivaa suodatin ennen kuin laitat sen takaisin paikalleen. Jos liesituuletimessa on aktiivisuodatin, vaihda se kerran tai kaksi kertaa vuodessa uuteen.

Miksi kannattaa huoltaa:

Pinttyneet ruuantähteet mikron sisäosissa voivat heikentää mikron tehoa. Puhdistettu liesituuletin poistaa paremmin savut ja hajut keittiöstäsi.

Imuri

Näin huollat:

Vaihda imuriin uusi pussi kerran kuukaudessa. Puhdista tai uusi imurin suodatin puolen vuoden välein. Katso laitteen käyttöohjeista, missä suodatin sijaitsee, ja kuinka se pitäisi puhdistaa. Puhdista HEPA-suodattimet joka kahdeksas viikko.

Miksi kannattaa huoltaa:

Imuri imee ilmaa, ja poistaa samalla likaa ilmasta. Kun täysi pölypussi tai tukkiintunut suodatin estävät ilman kierron, imuri saa suodatettua ilmasta vähemmän likaa.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat