Hämähäkki puri miestä – kammottavat kivut johtivat jalan amputaatioon: "Uhkasin, että leikkaan itse jalkani irti, koska olin niin epätoivoinen"

Andy Perryn jalka piti amputoida hämähäkin pureman vuoksi.

Yllä olevalla videolla tarinansa kertoo Rowdy Burton. Hän kärsii harvinaisesta selkärangan sairaudesta, jonka vuoksi hänen molemmat jalkansa amputoitiin vain kolmevuotiaana.

Andy Perry menetti koko jalkansa hämähäkin takia. Saksalaisen, Isossa-Britanniassa asuvan Perryn jalka piti amputoida, kun hämähäkki puri häntä, kertoo Mirror.

"En tuntenut mitään"

Perry, 46, alkoi vuonna 2015 kärsiä selkäkivuista 48 tuntia pihatyötehtävien jälkeen. 

– Kun vaimoni palasi kotiin, menin sänkyyn, oikeastaan koko viikonlopuksi, ja oksensin, Perry muistaa.

Perry kiidätettiin sairaalaan. Lopulta lääkärit alkoivat epäillä, että häntä oli huomaamatta purrut Iso-Britannian myrkyllisin hämähäkki. Lääkäri havaitsi pienen, puremajäljeksi analysoidun jäljen miehen nilkassa.

– Luulemme, että minä vain hipaisin sitä ohi kulkiessani ja se puraisi minua nopeasti, kun menin ohi. Ilmeisesti purema tuntuu ampiaisen pistolta, mutten tuntenut mitään, Perry sanoo.

Kärsi pureman vuoksi verenmyrkytyksestä

Perry kärsi verenmyrkytyksestä ja hänen munuaisensa olivat antaa periksi. 

Perry oli sairaalassa viikon. Hänen jalkansa vaurioitui pureman seurauksena ja hän alkoi kärsiä lymfedeemasta, jonka vuoksi jalka turposi ja iho alkoi halkeilla.

Jalka amputoitiin polven yläpuolelta

Perry etsi jalalle hoitokeinoa vuosia – turhaan. Lopulta mies päätyi vapaaehtoiseen amputaatioon, mutta lääkäreiden vakuuttaminen siitä, että hän todella halusi jalasta eroon, kesti kauan.

Kivut olivat kammottavia, ja lopulta Perry turvautui äärimmäisiin keinoihin.

​​​​​​​

– Uhkasin lopulta lääkärilleni, että leikkaan itse jalkani irti moottorisahan terällä, koska olin niin epätoivoinen.

"Katsoin, kun väri pakeni lääkärini kasvoilta"

Blogissaan Perry kertoo kuvailleensa lääkärilleen, miten hän ostaisi sahaansa uuden ketjun, puhdistaisi sahan, soittaisi itselleen ambulanssin ja sivaltaisi sitten jalan irti.

– Katsoin, kun väri pakeni lääkärini kasvoilta ja kuulin, kun hän sanoi hyvin hiljaa "se tappaisi sinut", ja sitten lähdin hänen toimistostaan.

Mies myöntää, ettei luultavasti olisi uskaltanut toteuttaa suunnitelmaansa. Myöhemmin Perry kuitenkin sai toivomansa amputaation.

Hänen jalkansa amputoitiin polven yläpuolelta tänä vuonna. Leikkaushaava kuitenkin tulehtui, ja sitä joudutaan nyt puhdistamaan päivittäin.

Ei syytä hämähäkkiä

Nyt Perry kerää joukkorahoituksella varoja voidakseen muuttaa talonsa pihan pyörätuoliystävälliseksi. Hänen tavoitteenaan on saada lopulta proteesi ja palata töihin.

Monissa medioissa hämähäkistä on tehty syypää Perryn tilaan. Mies huomauttaa blogissaan, ettei syytä infektiostaan hämähäkkiä.

– Olin tehnyt työtä puutarhassa ja maaperässä muhii kaikenlaisia kuolettavia asioita (oikeasti), joten infektio tuli todennäköisesti minusta, ei siitä ilkeästä hämähäkki-äpärästä, joka puri minua kuin kusipää, jollainen se todella on (se on varmaan kuollut nyt, kuinkas kauan hämähäkit elävät? Minun pitäisi tarkistaa asia), Perry kirjoittaa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja