Haluatko nukkua paremmin? Yksinkertainen panostus takaa hyvät yöunet

Vietät lähes kolmanneksen elämästäsi nukkuen. Mutta oletko panostanut toden teolla kaikkein tärkeimpään pyhättöösi – sänkyysi?

Uni on tunnetusti elintärkeää. Hyvät yöunet toimivat avaintekijänä kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnillemme.

Vuoden 2011 National Sleep Foundationin teettämän selvityksen mukaan ihminen nukkuu huomattavasti paremmin, jos oma sänky on mukava, siisti ja rentouttava. Tämä tuskin on mikään hurja uutinen sinänsä, mutta mietipä omaa sänkyäsi ja makuuhuonettasi: onko se todella sellainen, jossa viihdyt? Kutsuuko sänkysi suorastaan nukkumaan?

Vinkki! Vaihda valkoiset lakanat

Vaihda ensi kerralla valkoiset lakanat. On sanottu, että niissä tulee nukuttua paremmin. Mihin tämä uskomus perustuu? Hotelleissa käytetään useimmiten kokovalkoisia lakanoita. Valkoiset petivaatteet mielletään ylellisiksi.

Ovatko lakanat mukavat ja tuntuvat hyvältä iholla? Vaihdathan ne säännöllisesti? Entäpä tyynyt: ovatko ne jo vanhoja, ruttaantuneita ja menettäneet jo muotonsa? Mieti, miltä petivaatteet tuntuvat ja jopa tuoksuvat.

Tiedäthän sen tunteen, miten ihanaa on sujahtaa puhtaiden, vasta pestyjen vällyjen väliin? Ota tavaksesi pestä myös tyynyt ja peitteet kolmen kuukauden välein, vaihtaa lakanat säännöllisesti ja yksinkertaisesti tehdä sängystä myös houkuttelevan näköinen!

Jos et näe kuvaa, voit katsoa sen täältä.

Jos et näe kuvaa, voit katsoa sen täältä.

Jos et näe kuvaa, voit katsoa sen täältä.

Ja kuka muka haluaisi herätä näin?

Lue myös:

    Uusimmat