Haluatko nukkua paremmin tänä vuonna? Näin syvennät untasi!

Vuoden vaihtuminen saa lupaamaan yhtä jos toistakin, ja nyt olisi hyvä hetki tarkastella myös nukkumisrutiineja. Saatko varmasti riittävästi unta ja onko se laadukasta, vai heräiletkö öisin kesken kaiken ja olet väsynyt aamulla? Listasimme vinkit, joiden avulla voit helpottaa unen saantiasi.

Älä anna stressin ja huolien viedä yöuntasi, sillä muuten olet nopeasti ikävässä kierteessä. Kokosimme yhteen vinkkejä, joiden avulla saat mielen tyhjennettyä ennen nukahtamista.

Pidä huolipäiväkirjaa

Jos kirjaat kaikki huolesi ja päässäsi pyörivät asiat ylös paperille juuri ennen nukkumaan menoa, ne eivät enää pyöri päässäsi. Tämä kikka voi kuulostaa erikoiselta, mutta se toimii.

Käy kävelyllä

Käy reippaalla kävelyllä muutamaa tuntia ennen maata menoa.

Keskustele läheisen kanssa

On selvää, että omaa mieltä painavat asiat askarruttavat mieltä. Se on merkki siitä, että työstät niitä ja etsit ratkaisua. Keskustele asioista läheisen ihmisen kanssa illan aikana, mutta älä tee niin juuri ennen nukkumaan menoa.

Rentoudu saunan lauteilla tai lämpimässä kylvyssä

Lämpö rauhoittaa ja auttaa sinua huuhtomaan päivän huolet pois mielestäsi pesuveden mukana. Muista kuitenkin, että jos kehon lämpötila on korkea ennen sänkyyn menoa nukahtaminen vaikeutuu. Huolehdi siis, että lämpö ehtii tasaantua ja vietä vaikka rauhoittava hetki lueskellen tai meditoiden kylvyn jälkeen.

Rukoile tai meditoi

Keskity hiljaisuuteen ja lausu mielessäsi huoliasi jollekin. Uskoitpa sitten mihin tahansa, rituaali itsessään rauhoittaa ja auttaa mieltä keskittymään unen tuloon murheiden sijaan.

Myös jooga rauhoittaa mieltä, etenkin jos teet samanlaisen, kevyen harjoituksen joka ilta.

Rakastu rutiineihin

Mieli rakastaa rutiineja ja oppii niiden avulla virittäytymään tunnelmaan. Ota tavaksesi rauhoittaa hetki ennen nukkumaan menoa – sytyttele kynttilöitä ja vietä iltaa rauhallisissa merkeissä, laita esimerkiksi vaatteet ja aamupala kuntoon seuraavaksi aamuksi ja suorita muita iltatoimia. Hiljalleen kehosi oppii nopeammin rentoutumaan, kun rutiinit tulevat tutuksi.

Juttua päivitetty 3.1. kello 12:32 – jutussa kerrottiin aikaisemmin tänään olevan kansainvälinen unen päivä, mutta päivää ei vietetä kansainvälisesti kaikkialla, vaan pelkästään Amerikassa. Toimitus pahoittelee virhettä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja