Mainos

Haluatko nopeasti latautuvan ja hyvällä akkukestolla varustetun puhelimen? Tässä parhaimmat

Akkukesto on puhuttanut älypuhelimissa yhtä pitkään kuin itse älypuhelimia on markkinoilta löytynyt. Ongelmaan onkin saatu mitä erilaisimpia ratkaisuja aina mukana kannettavista virtapankeista vaihdettaviin akkuihin ja pikalataukseen. Samalla myös itse akkukestossa on tapahtunut kehitystä, mikä käy ilmi PhoneArenan tuoreesta vertailusta, jossa tarkastellaan älypuhelinten akkukeston kehitystä vuosien varrella. Tulosten perustana on PhoneArenan oma akkutesti, jota yhtiö on käyttänyt älypuhelimissa vuodesta 2012 lähtien.

Historian valossa älypuhelinten akkukestoa ovat hallinneet Samsungja Sony, joskin Sony on kärsinyt viime vuosina Xperia Z5- ja Xperia Z3+-mallien akkukesto-ongelmista. Samsunginkin kohdalla menestys on ollut kaksijakoista, sillä Note-sarjan menestyksestä huolimatta, Galaxy S -sarja on jäänyt akkukestossa takavuosista jälkeen. Selvänä nousijana akkukestossa on Apple, jonka iPhone 6s -malli menestyi testissä loistavasti. Uusia iPhone 6 Plus- ja iPhone 6s Plus -malleja vertailuun ei ole sisällytetty.

Akkukeston lisäksi toinen puhelimissa huomioitava tekijä on latausaika. Huolimatta älypuhelinten jatkuvasti kasvavista akuista ja suuremmista akun kapasiteeteista, ovat latausajat kokonaisuutena laskeneet selvästi. Eniten latausaikoja ovat onnistuneet lyhentämään Sony, HTC ja Motorola (nykyisin Lenovon omistuksessa), joiden puhelimissa latausajat olivat lähtökohtaisesti suurin ongelma. Erityisen hyvin latausajoissa on pärjännyt myös LG, mikä osaltaan kompensoi yhtiön akkukestossa kokemia ongelmia.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.