Haluatko leikkiä myös aikuisten juhlissa? Katso hauskat ideat!

Aikuistenkin juhliin voi järjestää monenmoista ohjelmaa, josta nauttii taatusti koko juhlakansa. Kokeilkaa porukalla vaikkapa ennustamista tai tutustukaa toistenne salaisuuksiin.

Ohjelmaideoita aikuisten juhliin voi olla vaikea keksiä ja moni tyytyykin pelkkään seurusteluun ja herkutteluun. Erilaisia leikkejä ja ideoita on kuitenkin paljon tarjolla.

Perinteisten tietovisojen ja pullonpyöritysten lisäksi voit kokeilla vaikkapa ennustamista tai kotikutoista Bumtsibum-ohjelmaa. Myös karaoke, yhteisölliset konsolipelit ja tutustumisleikit ovat mainioita ohjelmaa.

Pelkkä hyvän teeman valitseminen voi muuttaa illan kulkua hauskemmaksi: Miten olisi vaikkapa 70-luvun discobileet, Hollywood-juhlat tai vaikkapa televisiohahmojen tapaaminen?

Nämä leikit ovat kirjasta Kotihipat, aikuisten leikkejä (Schildts)

Salat julki

Tämä leikki sopii juhlaan, jossa vieraat tuntevat toisensa melko hyvin. Jokainen leikkijä kirjoittaa paperille asian itsestään, jota muut eivät tiedä, kuten "Olen hypännyt laskuvarjohypyn" tai "Olen ihastunut Sauli Niinistöön".

Laput sekoitetaan ja yksi leikkijöistä lukee niistä aina yhden kerrallaa ääneen. Muut yrittävät arvata, kuka leikkijöistä on minkäkin salaisuuden takana.

Kielletty sana

Tämä leikki sopii tutustumisleikiksi, sillä sen aikana toisilleen tuntemattomat ihmiset päätyvät juttelemaan keskenään. Vieraille jaetaan heti ovensuussa pelimerkkejä ja ilmoitetaan, että on kiellettyä lausua jokin juhliin liittyvä sana. Esimerkiksi vauvakutsuilla sana "vauva" on kielletty tai syntymäpäiväjuhlissa sankarin nimeä ei saa mainita.

Se, joka huomaa toisen vieraan käyttävän kiellettyä sanaa saa periä tältä yhden pelimerkin. Juhlien lopuksi eniten pelimerkkejä kerännyt on voittaja ja hänet palkitaan pienellä lahjalla.

Ennustaja

Ennustaminen sopii hyvin leikkimielisenä ohjelmanumerona vaikkapa syntymäpäiville tai uuden vuoden juhliin. Kätke kahvikuppien alle erilaisia pikkuesineitä, joiden avulla ennustat vieraillesi.

Kätke alassuin käännettyjen kahvikuppien alle pieniä, symbolisia esineitä. Jokainen ennustettava valitsee kolme kuppia, minkä jälkeen kupit käännetään. Ennustuksen jälkeen kuppien järjestys sekoitetaan uutta ennustettavaa varten.

Esimerkkejä:

 • Avain – valtaa, uudet ovet avautuvat
 • Pikku nukke – vauva tai lapsi ilmaantuu
 • Kolikko – taloudellista menestystä
 • Musta langanpätkä – menetys tai sairaus: jonkin vanhan loppu
 • Punainen langanpätkä – iloa, menestystä, eteenpäinmenoa
 • Keltainen langanpätkä – petos: jokin on muuta kuin miltä näyttää
 • Nasta – äkillinen muutos, onnettomuus
 • Sydän – rakkautta ja romantiikkaa
 • Neula – vastoinkäymisiä
 • Ankkuri – sitoutuminen
 • Pikkuauto – matka

Lähde: Kotihipat, aikuisten leikkejä (Schildts)

(MTV3)

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja