Haluan panna välit poikki ystävääni, miten toimin? Naiset vastaavat

MTV Lifestyle selvitti, miten ystävyyden voi päättää asiallisesti.

"Haluaisin suoraan sanottuna panna välit poikki yhteen naispuoliseen ystävääni. Meillä ei ole vuosiin ollut mitään yhteistä. Kun olen kysynyt neuvoa asiassa, kaikki ehdottavat, että vain lakkaan vastaamasta hänen viesteihinsä ja annan yhteytemme näivettyä itsekseen. Itsestäni tämä ei tunnu reilulta. Miltä sinusta naisena tuntuisi tällainen "feidaus"?"
kysyy nimimerkki Karkuun.

Näin naisraati vastasi:

"Luulenpa, ettei välejä voi laittaa poikki niin, etteikö toinen osapuoli siitä loukkaantuisi. Itsestäni ainakin tuntuisi pahalta sekä se, ettet enää vastailisi viesteihini kuin myös se, että ilmoittaisit suoraan, ettet enää halua olla ystäväni. Harmillista, ettet koe teillä enää olevan mitään yhteistä. Ehkä voisit kuitenkin yrittää vielä kehittää ystävyyssuhdettanne ja löytää vaikka jotain uutta, yhteistä tekemistä? Jos tämä on poissuljettu vaihtoehto, suosittelisin sinua jättämään vastaamatta ystäväsi ehdotuksiin. Eiköhän hän pian ymmärrä yskän, jos ei saa mitään vastakaikua."
– Nainen, 27, avoliitossa

"Älä pidä yhteyttä, jos se ei tunnu enää järkevältä tai mukavalta. Kohteliaat vastaukset viesteihin kuitenkin lienevät ytimekäs tapa antaa toisen ymmärtää, ettet ole kiinnostunut hänen seurastaan, jos et halua tehdä täyttä feidausta"."
– Nainen, 32, naimisissa

"Tuttu tilanne, joskus vain tulee kasvaneeksi erilleen. Siksi en tekisikään asiasta isompaa numeroa, vaan antaisin yhteydenpidon hiipua luonnostaan. Vastaisin varmaan viesteihin vetoamalla kiireisiin, kohteliaasti ja ystävällisesti, ettei toiselle tule mielipahaa. Sitten jos joskus tuntuu, että yhteisiä asioita alkaakin taas löytyä, ei ole tullut polttaneeksi siltoja takanaan. Minusta tuntuu, että usein ystävyys hiipuu luonnollisesti yhteisymmärryksessä. Turha käydä mitään isoa dramaattista keskustelua. Eri asia sitten on, jos kaveri on ollut oikeasti vmäinen ja loukannut sinua. Sitten pyrkisin keskustelemaan asiasta ennen kuin tekisin eron, antaisin tilanteen selittää ja pyytää anteeksi. Mutta jos kyseessä ei ole ystävyys, jonka eteen ylipäänsä haluaa nähdä vaivaa, niin antaisin olla ja feidaisin tyypin yhtä tylysti kuin hän on minua kohdellut."
– Nainen 28, avoliitossa

"Minusta tuollainen feidaus on lapsellista. Suora puhe on fiksumpaa ja kypsempää. Kerro, miltä itsestäsi tuntuu, ettei ystävyys enää toimi. Jos ette kumpikaan halua siihen enää panostaa, voitte jättää reilusti hyvästit."
– Nainen, naimisissa, 35

”Eihän tuollainen feidaus varmastikaan tuntuisi mukavalta. Ottaako hän siis sinuun aina ensimmäisenä yhteyttä? Mistä arvelet tämän johtuvan? Minkä takia hän ei halua luopua sinun ystävyydestäsi? Pohdi näitä asioita. Eihän nyt yksi tällainen ystävä varmaan hirveästi harmia tee, ellei hän sitten ole todella negatiivinen ja mielipahaa aiheuttava tyyppi. En itse ole koskaan ollut vastaavassa tilanteessa, mutta kyllä ystävyyssuhteita on kariutunut vuosien varrella, vaikka ei varsinaisesti olisikaan feidannut ketään. Yhteydenotto on vain jäänyt vähäiseksi ja loppujen lopuksi sitä ei ole ollut ollenkaan. En ehkä lähtisi kuitenkaan tuolle linjalle, että en vastaisi mitään. Se ei nimittäin ole oikeasti ollenkaan reilua. Jos asia todella vaivaa sinua paljon, niin keskustele asiasta tämän ystävän kanssa. Ehkäpä hänkin on pohtinut samaa asiaa, mutta ei ole uskaltanut avautua asiasta kanssasi.”
– Nainen, parisuhteessa, 26 

”Mäkeen vaan! Totta kai moinen feidaus tuntuu pahalta, mutten ystävänäsi toisaalta haluaisi suoraankaan kuulla, että joku ei haluaisi olla ystäväni.”
– Nainen, 29, sinkku

”Ystäväsuhteen lopettaminen on aina vaikea päätös, mutta välillä tarpeellinen. Joskus ystävyys loppuu ihan itsestään, kun ei ole enää mitään yhdistävää tekijää, kuten esimerkiksi työ tai koulu. Voi aina miettiä, täytyykö virallisesti panna ystävyys poikki vai loppuuko yhteydenpito luonnollisesti. Itse arvostaisin kuitenkin, että kanssani keskusteltaisiin asiasta, varsinkin jos itse yrittäisin vielä pitää yhteyttä. Voisiko teiltä löytyä vielä yhteinen sävel, jos tapaisitte ja puhuisitte asiasta?”
– Nainen, 33, sinkku

Lue myös:

    Uusimmat