"Haluamme auttaa ihmisiä"

Työ raharikkaiden ja luksusasuntojen parissa ei ole sokeuttanut Karl Lindroosin silmiä yhteiskunnan epäkohdille.

Yhdysvalloissa asuu paitsi miljonäärejä, myös iso joukko ihmisiä, jotka elävät todellisessa köyhyydessä. Karl Lindroos ja hänen vaimonsa, koulutukseltaan sairaanhoitaja, kantavat osaltaan huolta niistä, joiden asiat eivät ole yhtä hyvin kuin heillä.

− Omistamme kiinteistön, jossa on asukkaina kotikuntamme vaikeuksiin joutuneita, vähävaraisia ihmisiä. Olemme myös aktiivisesti mukana kotikirkkomme hyväntekeväisyystoiminnassa, Lindroos kertoo.

Hyväntekeväisyydellä on iso rooli maassa, jossa monen ihmisen sosiaalihuolto lepää heikoilla kantimilla. Muun muassa Irakin, Afganistanin ja Vietnamien sotien veteraanit jäävät komennuksilta kotiuduttuaan helposti tyhjän päälle. Kaikki heistä eivät pysty sodan jälkeen enää palaamaan työelämään.

− Haluamme auttaa ihmisiä, jotka ovat tippuneet yhteiskunnan ulkopuolelle. Olemme muun muassa jakaneet ruokaa kirkon apuna sekä auttaneet ihmisiä työllistymään. Olemme myös mukana Goodwill-hyväntekeväisyys järjestön vapaaehtoistoiminnassa.

USA:ssa yli tuhat kiinteistöä omistanut Lindroos suunnittelee puolittain eläkkeelle jäämistä. Hän haluaa siirtyä hieman leikkimäiseen bisnekseen entisessä kotimaassaan Suomessa ja viettää siellä tulevaisuudessa kesät.

Lindroos on hankkinut varteenotettavan merirosvoaiheisen kokoelman, johon kuuluu jopa yli 40 metrinen asuntolaiva. Sitä tulee kesäksi kunnostamaan joukko taiteilijoita, jotka muuttavat sen Piraattilaiva-hotelliksi. Todennäköinen sijaintipaikka alukselle ensi kesäksi on Kokkola.

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja