Halloween-opas, kaikki mitä kauhujuhlaan tarvitset!

Halloween on juhlana vielä hieman tuntematon meille suomalaisille, mutta ei hätää - kokosimme yhteen pyhäinpäivän aaton parhaat vinkit. Lue miten toteutetaan hurjat bileet tai hieman tyylikkäämmät illanistujaiset.

Halloween on erityisen suosittu Amerikassa, mutta rantautuu hiljalleen myös Suomeen.

Juhlan perinteet pohjautuvat kelttiläisten uskomukseen, jonka mukaan yliluonnollisen ja näkyvän maailman rajat häipyivät luonnon kuollessa, jolloin henget saapuivat maan päälle ja yrittivät houkutella ihmisiä tuonpuoleiseen.

Hurjasta historiastaan ja teemastaan huolimatta halloween on iloinen juhla, johon kuuluvat komeat koristelut ja näyttävät naamiaisasut.

Koristeita voi tehdä myös itse

Tee-se-itse-koristeet toimivat myös pyhäinpäivän aattona.

Tärkein koriste on tietenkin hurja kurpitsalyhty, joka symboloi halloweenin kuuluisinta tarinaa helvetin ja taivaan välille jääneen miehen sielusta.

Voit myös riemastuttaa vieraitasi erikoisilla kukka-asetelmilla. Etsi käsiisi noitamaiset nahkakengät ja laita niiden sisään vaahtomuovin avulla kuivia heiniä ja kukkia.

Haluatko juhlia riemukkaasti?

Järjestä ystävillesi hauskat naamiaiset, joihin kaikki saavat pukeutua. Voit myös rajata teemaa vaikkapa valkokankaan pelottavimpiin pahiksiin, jotta vieraasi löytävät inspiraatiota illan asuun.

Juhlakutsun voit lähettää vaikkapa MTV3.fin Terkut-palvelun avulla, josta löydät kasapäin upeita halloween-kortteja. Tervehdyksen lähettäminen on ilmaista ja nopeaa, joten katso heti kaikki Terkut-palvelun hauskat halloween-kortit.

Halloween tyylikkäästi aikuisille?

Haluatko juhlia halloweenia, mutta et pidä hurjista bileistä, vaan nautit enemmän hyvästä illallisesta lähimpien ystävien kanssa? Karmivaa pyhäinpäivän aattoa voi viettää myös klassisen tyylikkäästi.

Älä survo kotiasi täyteen värikkäitä koristeita, vaan valitse muutama väri ja lisää niitä pieninä ripauksina kattaukseen ja muuhun sisustukseen.

Korvaa myös muu tilpehööri, kuten posliiniset koriste-esineet ja muovitavarat hieman tyylikkäämmillä somisteilla, kuten aidoilla koristekurpitsoilla, lasihelmillä ja kristalleilla. Myös korkeat kynttilänjalat ja mustat antiikkikynttilät ovat kauniit juhlapöydässä, mutta luovat oikeaa tunnelmaa.

Jos haluat kotisi muistuttavan Adamsin perheen kotilinnaa myös muuten kuin halloweenina, voit sisustaa sitä Twilight-fanien suosimilla vampyyrituoleilla ja haamupöydillä.

Kuvat: Shutterstock

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja