Hallituspuolueet pyysivät EU:n elvytyspaketin jättämistä pöydälle – näin vältetään raskas päivystys eduskunnassa

3:45

SDP:n kansanedustajat Kim Berg (sd.) ja Matias Mäkynen (sd.) pyysivät esityksen EU:n elvytyspaketista pöydälle, jotta hallituspuolueiden kansanedustajien raskas päivystyskierto perussuomalaisten pyörittämässä maratonkeskustelussa voitaisiin välttää. Keskustelu voi kuitenkin jatkua, mutta ilman uhkaa uhkaa siitä, että perussuomalaiset voisivat enää esittää asian käsittelyn siirtämista kauas tulevaisuuteen.

Eduskunnan entinen pääsihteeri Seppo Tiitinen vahvisti MTV:n uutisille, että pöydällepanon voi tehdä vain kerran. Keskustelu voi kuitenkin jatkua, koska hallituspuolueiden edustajat esittivät pöydällepanoa heti perään pidettävään eduskunnan istuntoon asti. 

Syy poikkeukselliseen toimeen oli SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtmanin (sd.) mukaan se, että varapuhemies Juho Eerola (ps.) oli julkisesti ilmoittanut olevansa valmis käyttämään satunnaisia enemistöjä EU:n elvytyspaketin kaatamisessa.

Hallituspuolueet voivat nyt purkaa rankan päivystysjärjestelmän, jossa hallituspuolueiden kansanedustajat olisivat joutuneet päivystämään vuorollaan yötä päivää eduskunnassa. Monille oli jo varattu hotellimajoituskin Helsingistä.

Taustalla oli eduskunnan kanslian aikaisempi tulkinta, jonka mukaan pöydällepanoja voitaisiin tehdä useampia kuin yksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja