Halla-aho kiistää perussuomalaisten viivyttelyn: "Keskustelua käydään niin pitkään kuin kansanedustajilla on aiheesta sanottavaa"

3:45
Halla-aho perusteli elpymispakettiäänestyksen viivästystä: "Pidän kyseenalaisena, että kansanedustajien työtä kutsutaan viivytykseksi"

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-Aho ei myönnä, että pitkäksi venyneen, EU:n elpymispakettia koskeneen täysistuntokeskustelun taustalla olisi perussuomalaisten tarkoituksellista viivyttelyä.

Halla-ahon mukaan eduskunta käy asiasta keskustelua niin pitkään, kun kansanedustajilla on aiheesta sanottavaa.

– Pidän hiukan kyseenalaisena, että kun kansanedustajat tekevät työtä, johon heidät on valittu, niin sitä kutsutaan viivytykseksi. Eduskunnassa käydään keskustelua elvytyspaketista ja sitä käydään niin kauan, kuin kansanedustajilla on asiaan sanottavaa.

Eduskunnan oli määrä äänestää elpymispaketista keskiviikkona iltapäivällä, mutta aamuyöhön saakka venyneiden ja keskiviikkona jatkuneiden puheenvuorojen vuoksi äänestys siirtyy. 

Puheenvuoroja ovat käyttäneet etenkin perussuomalaiset kansanedustajat.

– Voihan sen niinkin ajatella, että tämä koko kansanedustuslaitos lakkautettaisiin. Tämä esitys on nyt annettu eduskunnalle, ja eduskunta käsittelee sitä. On erikoista, kuinka vähän asia on kiinnostanut hallituspuolueen edustajia tai hallitusta. Eilisessä istunnossa oli paikalla valtiovarainminsteri Matti Vanhanen (kesk.). Muita ministereitä siellä ei näkynyt.

Halla-ahon mukaan aamuyöhön asti venyneissä puheenvuoroissa ei ollut kyse jo tiedossa olleiden seikkojen toistelusta.

– Pitäisin erikoisena, jos kansanedustajien tehtäväksi jäisi ainoastaan napin painaminen sen sijaan, että nostetaan esiin elpymispakettiin liittyviä asioita. Tässä on paljon etenkin moraalisia ja periaatteellisia kysymyksiä, joita perussuomalaiset haluavat nostaa esiin.

Halla-aho ei ottanut kantaa siihen, kuinka kauan keskustelu elpymispaketista voisi perussuomalaisten toimesta jatkua.

– Ei sellaista keskustelua varmaan ole nähty, joka ei joskus loppuisi. Leukaperät ja takapuoli kestävät niin pitkään, kuin on tarvetta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja