Hallitus erosi, miten reagoi gallupeja dominoiva perussuomalaiset? Jussi Halla-aho: Nykyisen hallituspohjan jatko tuntuu luontevalta – "Ei tätä meiltä kysytä"

6:58
MTV Uutiset Livessä puoluejohdon henkilöt kommentoivat Rinteen eropäätöstä – katso yllä Orpon, Halla-ahon ja Lindtmanin reaktiot

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon mukaan perussuomalaisilla ei ole edellytyksiä vaatia kaikille puolueille avoimia hallitusneuvotteluja.

Tasavallan presidentti hyväksyi Antti Rinteen (sd.) hallituksen eronpyynnön puolenpäivän aikoihin.

Jokainen hallituspuolue on ilmaissut olevansa tyytyväinen Rinteen hallituksen hallituspohjaan ja -ohjelmaan. Näin ollen kaikkien eduskuntapuolueiden välisiä hallitusneuvotteluja tuskin tullaan näkemään – kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpon vaatimuksista huolimatta.

Jussi Halla-ahon mukaan perussuomalaisilla ei ole edellytyksiä ryhtyä asiassa hankalaksi. Oppositiojohtaja vetoaa perustuslakiin ja eduskunnan toimintatapoihin.

– Suurin puolue on se, joka lähtökohtaisesti lähtee muodostamaan hallitusta, Halla-aho kommentoi.

Koska kohussa oli kyse Antti Rinteen henkilökohtaisesta luottamuksesta, Halla-ahon mukaan "tuntuisi luontevalta", että hallituspohja pysyy ennallaan.

Roimassa gallup-johdossa olevan perussuomalaisten puheenjohtaja ei kommentoi suoraan, sopiiko puolueelle se, ettei avoimia hallitusneuvotteluja tulla näillä näkymin käymään. 

– Tämä ei ole sellainen kysymys, johon perussuomalaisten puheenjohtaja voisi ottaa kovin voimakkaasti kantaa. Ei tätä meiltä kysytä.

Halla-aho: Rinne puhui perättömiä tarpeettomasti

Dramaattisen tapahtumasarjan taustalla on niin sanottu Posti-sotku ja epäily siitä, ettei Rinne puhunut eduskunnan täysistunnossa totta.

Kohu oli joidenkin näkemysten mukaan jo hieman rauhoittumaan päin, kunnes Rinne viime torstaina 28. marraskuuta vastasi kokoomusedustaja Kai Mykkäsen kysymykseen.

Rinne väitti, että Postin hallitus oli toiminut tietoisesti vastoin jo eronneen omistajaohjausministeri Sirpa Paateron (sd.) tahtoa 700 pakettilajittelijan työehtosopimussiirrossa.

Posti kumosi väitteet seuraavana aamuna, Paatero joutui eroamaan tehtävästään viime perjantaina ja Rinne tänään tiistaina.

– Tämä oli väistämätön lopputulema ja on ollut jo muutaman viime päivän ajan, Halla-aho arvioi.

Perussuomalaisten puheenjohtaja arvioi Rinteen halunneen päästä pois ikävästä tilanteesta, mutta jättäneen ajattelematta sanomistensa seurauksia.

– Tämä on siinä mielessä aika erikoislaatuinen tapaus, että Antti Rinne ajoi itsensä nurkkaan puhumalla perättömiä täysin tarpeettomasti, varmaan harkitsemattomuuttaan, Halla-aho pohtii.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja