Hallitukselta odotetaan vastauksia: Mikä on kriisiytyneiden kehitysneuvottelujen tilanne nyt?

Annika Saarikko asteli Säätytalosta ulos viimeisenä illalla:"Suomalaiset oikeutetusti pohtivat, miten tässä käy ja siitä en valitettavasti vielä osaa sanoa" 2:03
Annika Saarikko asteli eilen illalla viimeisenä ulos Säätytalosta, näin hän kertoi neuvotteluista.

Hallituksen odotetaan kertovan, millä tavalla jo viikon kestäneissä kehysneuvotteluissa nyt edetään.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) ilmoitti myöhään eilisiltana neuvottelujen päättymisestä, mutta ei valottanut niiden jatkoa.

Ainakin keskustan eduskuntaryhmä on koolla heti aamusta käsittelemässä tilannetta, ja myös muissa ryhmissä on varauduttu kokoontumisiin.

Neuvottelut ovat tähän asti edenneet erittäin vaikeasti, ja alun perin kaksipäiväiseksi tarkoitettu riihi jatkuu nyt kahdeksatta päivää.

Vaikeat ja kuluttavat neuvottelut

Keskustan puheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko sanoi alkuyöstä Säätytalosta poistuessaan, että neuvottelut ovat olleet vaikeat, raskaat ja kuluttavat.

–  Aamulla eduskuntaryhmälle kerron tilanteesta. Totta kai suomalaiset oikeutetusti pohtivat, miten tässä käy, ja siitä en valitettavasti vielä osaa sanoa, Saarikko sanoi.

Riihen vaikeimpia kysymyksiä ovat olleet isot linjat koskien lähivuosien taloudenpitoa ja työllisyyden nostamisen keinoja.

Lue myös:

    Uusimmat