Hallitsevan EM-mestarin kisataipaleelle loppu: Belgia juhli jättien yhteenotossa – puolivälierässä odottaa karu haaste

Belgiasta tuli neljäs puolivälieriin jalkapallon EM-kisoissa selvinnyt joukkue, kun se päätti sunnuntai-illan huippuottelussa Portugalin taipaleen turnauksessa 1-0-voitolla.

Molemmat joukkueet kunnioittivat avausjaksolla selkeästi toistensa hurjia hyökkäyskalustoja pitämällä riskitasot jatkuvasti matalalla.

Maaleitta ei kuitenkaan jääty, vaan Belgia tarttui jatkopaikkaan 42. minuutilla, kun Suomea vastaan vamman vuoksi sivussa olleen Thorgan Hazardin laukaus rangaistusalueen reunalta otti maalivahti Rui Patriciota hämänneen kierteen ja leijasi takanurkkaan.

Toisella puoliajalla ottelu koki merkittävän käänteen, kun Belgian suurin tähtipelaaja Kevin De Bruyne joutui jättämään kentän loukattuaan jalkansa Portugalin Palhinhan taklauksessa.

Toisen puoliajan yksi parhaista maalipaikoista syntyi, kun Cristiano Ronaldo murtautui laidasta keskelle ja löysi rangaistusalueelta Diogo Jotan, jonka laukaus kuitenkin nousi yli maalin.

Tunnetasot nousivat viimeisen vartin aikana merkittävästi ja varoituksia jakaneella erotuomari Felix Brychillä oli täysi työ pitää ottelu näpeissään.

Portugalin laitapuolustaja Raphael Guerreiro kävi Jotan tavoin lähellä tasoitusta, kun tämä laukaisi rangaistusalueen rajalla ilmasta pudonneen pallon tolppaan. Portugalin kova paine ei kuitenkaan lopulta tuottanut osumaa.  

Belgia kohtaa puolivälierissä Italian. Aiemmin sunnuntaina Tshekki aiheutti jättiyllätyksen, kun se pudotti Hollannin jatkosta 2-0-voitolla.

Lue myös:

    Uusimmat