Hakunilan palo: Näin käsittelet järkytystä lasten kanssa

Tiedeotustilaisuus Vantaan palosta: Sosiaali- ja kriisipäivystyksen päällikkö jakaa neuvot lapsiperheille hankalien tilanteiden käsittelyssä 1:40
Sosiaali- ja kriisipäivystyksen päällikkö kertoo, kuinka lasten kanssa kannattaa käsitellä hankalia kriisejä

Hakunilan traaginen tapahtuma on järkyttänyt alueen asukkaita syvästi.

Vantaan Hakunilassa sunnuntaina 8. lokakuuta tapahtunut viiteen kuolemaan johtanut tulipalo on järkyttänyt laajasti. Asuntopalossa menehtyivät kuusihenkisen perheen neljä lasta ja äiti. Perheen isä onnistui pelastautumaan.

Itä-Uudenmaan poliisin järjestämässä tiedotustilaisuudessa paikalla oli Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen sosiaali- ja kriisipäivystyksen päällikkö Henna Niskanen. Hänen mukaansa sosiaali- ja kriisipäivystyksen tehtävänä on tarjota muun muassa psykososiaalista tukea sitä tarvitseville. Hän painottaa keskustelun tärkeyttä, myös läheisten kanssa.

– On normaalia, että tämänkaltaiset tapahtumat herättävät tunteita ja ajatuksia. Siksi on tärkeää, että keskustelee niistä omien läheistensä kanssa, Niskanen toteaa.

Katso jutun alussa olevalta videolta kriisiasiantuntija Henna Niskasen neuvot.

Hakunilan traaginen asuntopalo on järkyttänyt syvästi alueen asukkaita ja Niskanen kertoo, että tämän kaltaiset kriisit voivat herättää paljon kysymyksiä ja tunteita myös lapsissa. Hän painottaakin vanhempien tärkeyttä asioiden käsittelyssä.

– Lapset tarvitsevat tällaisissa tilanteissa läheisten aikuisten tukea. Lasten ja nuorten kanssa on tärkeää keskustella asioista mahdollisimman avoimesti huomioiden kuitenkin lasten ikä. 

– Parhaiten vanhemmat voivat luoda turvallista ilmapiiriä pitämällä kiinni normaaleista arjen rutiineista

 

Lue myös:

    Uusimmat