Hakunilan palossa kuoli neljä alle 10-vuotiasta lasta, isä pääsi ulos asunnosta

Viranomaiset kertovat Vantaan Hakunilan tulipalosta tiedotustilaisuudessa 5:28
Itä-Uudenmaan poliisi järjesti tiedostutilaisuuden Hakunilan tulipalosta

Hakunilan tulipalossa kuoli viisi ihmistä.

Länsi-Uudenmaan poliisi järjesti tiedotustilaisuuden klo 12.00 koskien Vantaan Hakunilassa tapahtunutta tulipaloa, jossa menehtyi viisi ihmistä.

Suora lähetys tiedotustilaisuudesta on katsottavissa jutun alussa olevalta videolta.

Tiedotustilaisuudessa paikalla olivat Itä-Uudenmaan poliisista ylikomisario Jussi Huhtela ja ylikomisario Petri Eronen, Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen pelastuspäällikkö Jorma Alho, Sosiaali- ja kriisipäivystyksen päällikkö Henna Niskanen, sekä Onnettomuustutkintakeskuksen johtava tutkija Kai Valonen.

Tiedotustilaisuuden aluksi Itä-Uudenmaan poliisin ylikomisario Jussi Huhtela kertoi tilanteen kulusta.

Hänen mukaansa klo 3.22 aamuyöstä viranomaiset saivat hälytyksen keskisuuresta rakennuspalosta Vantaan Hakunilaan. Tapahtumapaikalla selvisi, että asunnosta oli pelastautunut mies, joka oli perheen isä. Hän oli päässyt asunnosta itse ulos ja on tällä hetkellä sairaalahoidossa. Poliisi on jo kuullut häntä.

Pelastuslaitos evakuoi asunnosta neljä alle 10-vuotiasta lasta, sekä perheen äidin, jotka todettiin hoitotoimenpiteiden jälkeen menehtyneiksi.

Itä-Uudenmaan poliisin rikosylikomisario Petri Erosen mukaan palo sai alkunsa asunnon saunasta. Eronen sanoo, että "saunassa oli sinne kuulumatonta materiaalia" Asiassa ei ole syytä epäillä rikosta.

Pelastuslaitoksen mukaan asunto tuhoutui palossa täysin ja savua levisi huoneistosta runsaasti porraskäytävään, kertoo Keski-Uudenmaan palolaitoksen pelastuspäällikkö Jorma Alho. Palon aikana seitsemän naapuria oli poistunut talosta itse. Saman rapun muut asukkaat jäivät asuntoihinsa aamuun asti.

Pelastuslaitoksen mukaan työntekijöille on järjestetty tehtävän jälkeen kriisiapua ja he ovat toistaiseksi vapaalla töistä.

Poliisin lisäksi myös Onnettomuustutkintakeskus OTKES käynnistää tapahtumasta tutkinnan. 

Lue myös:

    Uusimmat