F1-tähti Max Verstappenin huhusopassa häkellyttävä paljastus

Jättääkö Max Verstappen Red Bullin? Tämä on nyt polttava kysymys F1-varikolla.

Lajin nykyinen supertähti, kolmena edellisvuonna mestaruuden voittanut Verstappen pyörii kiivaiden siirtohuhujen kohteena. Taustalla on Red Bullin valtataistelu.

Maailmanlaajuisen energiajuomayhtiön F1-tallissa on kuhissut koko alkuvuoden ajan – varsinkin siitä lähtien, kun mediaan vuodettiin tieto, jonka mukaan Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner olisi käyttäytynyt epäasiallisesti tiimin työntekijää kohtaan.

Horner ”vapautettiin” lopulta syytöksistä, mutta sirkus ei suinkaan tähän laantunut.

Nyt ilmoille on tullut skenaario siitä, että Red Bullin neuvonantaja, taustavaikuttaja Helmut Marko saattaisi jättää tallin.

Erinäköisten raporttien mukaan Marko ja Red Bullin tallipäällikkö Horner ovat käyneet valtataistelua tiimin sisällä siitä lähtien, kun Red Bullin perustaja Dietrich Mateschitz menehtyi.

Julkisuudessa on pyörinyt väitteitä ja spekulaatioita muun muassa siitä, että tallin neuvonantaja Marko olisi vuotanut medialle väitteitä siitä, että Horner olisi syyllistynyt väärinkäytöksiin.

Tämän myötä Markon oma tulevaisuus on päätynyt kyseenalaistuksen kohteeksi.

F1-pomo Markon kohtalo saattaa aiheuttaa varsin jykevän ketjureaktion. Lajin tämän hetken ykköstähti Max Verstappen on vihjaillut jo sillä, että mikäli Marko jättää Red Bullin, hänkin saattaa vaihtaa maisemaa.

Nyt tapauksessa lyötiin lisää puita uuniin.

Motorsport.com:n mukaan Verstappenin vuonna 2022 solmittuun Red Bull -sopimukseen on nyt lisätty niin sanottu poistumispykälä (exit clause).

– Mielenkiintoista on se, että lähteiden mukaan kyseinen pykälä ei ollut sopimuksessa vielä silloin, kun se tehtiin, Motorsport.com:n toimittaja Jonathan Noble kirjoittaa.

– Ja mikä on vielä mielenkiintoisempaa, on se, että sisäpiiriläisten mukaan Verstappenit (Max ja hänen isänsä Jos) sekä Helmut Marko tekivät tämän lisäyksen ilman, että Red Bullin F1-tiimi tai tallipäällikkö Horner tiesivät asiasta mitään, Noble paljastaa.

Noblen mukaan Marko pystyi tekemään tämän salamyhkäisen liikkeen, koska hän on toinen Red Bull Racingin kahdesta johtajasta, jolla on valtuuksia toimia kyseisellä tavalla.

Pykälän olemassaolo tuli tietoisuuteen vasta siinä vaiheessa, kun julkisuudessa ruvettiin puimaan Verstappenin tulevaisuuden kuvioita.

F1-kausi jatkuu tulevana viikonloppuna Australiassa.

Lue myös:

    Uusimmat