Haiseeko hengityksesi kamalalta maskin kanssa? Kokeile 10 sekunnin kikkaa

Huolellinen suuhygienia estää pahanhajuista hengitystä. Hampaiden ja hammasvälien lisäksi puhdistusta kaipaa kieli.

Kasvomaskien käyttämisen vuoksi pahanhajuisesta hengityksestä kärsii nyt yhä useammin ihminen itse eivätkä hänen kanssaan keskustelevat. Tämä on saanut monet havahtumaan hyvän suuhygienian merkitykseen.

Jos huolellinen hampaiden pesu kahdesti päivässä sekä hammasvälien puhdistaminen eivät auta ongelmaan, kannattaa seuraavaksi puhdistaa kieli, jonka epätasainen pinta on oivallinen kasvupaikka bakteereille. Kielen pinnalla näkyvä valkoinen massa on samaa bakteeripeitettä kuin hampaissa, ja se on usein syyllinen pahanhajuiseen hengitykseen, kertoo Terveyskirjasto.

Kielen puhdistaminen onnistuu joko hammasharjalla ja siihen on oma laitteensakin, kielikaavin, joita saa esimerkiksi apteekeista. Kielen peseminen ei vie kauaa, vain kymmenisen sekuntia.

Näin puhdistat kielesi

Jos kielen puhdistaa hammasharjalla, tulee harja kastaa ensin lämpimään veteen, joka auttaa irrottamaan bakteeripeitettä. Sen jälkeen hammasharjaa vedetään nielusta kielenkärkeä kohti.

Mikäli puhdistukseen käyttää kielikaavinta, asetetaan puhdas laite kielen takaosaan, josta se vedetään hellävaroen etuosaan – puhdistamisen ei tulisi aiheuttaa kipua tai verenvuotoa. Suu huuhdotaan, ja prosessi toistetaan, neuvoo Well+Good-sivuston haastattelema amerikkalainen hammaslääkäri Scott Young.

Lopuksi hammasharja tai kielikaavin pestään.

Vieläkin raikkaampaa hengitystä toivovan kannattaa puhdistaa kieli, kun suussa on vielä hammastahnaa.

Eikö kielen puhdistaminen auttanut pahanhajuiseen hengitykseen? Kokeile seuraavaksi näitä konsteja.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat