Häikäise seuraajasi – viisi vinkkiä täydelliseen selfien ottamiseen

Oxford English Dictionaryn vuoden 2013 sanaksi valitun selfien voidaan sanoa tulleen yleiseen käyttöön vuonna 2005. Selfien ottamisesta on sittemmin tullut todellinen taiteenlaji.

Parhaimmalla selfiellä kerrotaan tarina. Ota vinkit täydellisetä selfiestä käyttöön ja häikäise seuraajasi.

1. Käytä takakameraa, jos se on mahdollista

Älypuhelimien etukamera on usein huonompilaatuinen kuin takakamera, eikä siinä ole salamaa. Takakamera tuottaa parempia kuvia, mutta sen huonona puolena on, että et näe itseäsi kuvaa otettaessa. Takakameran kanssa selfien ottaminen vaatiikin harjoittelua.

2. Näytä enemmän taustaa

Älä ota kuvaa liian läheltä, vaan jätä ympärillesi tilaa. Näin näytät missä olet, eikä kuvasta tule ahdasta vaikutelmaa.

3. Jätä kameran ja itsesi väliin mahdollisimman paljon tilaa

Jos sinulla on pitkät kädet, tämä ohje on helppo toteuttaa. Muussa tapauksessa voit käyttää selfie-tikkua, jolla voit kasvattaa välimatkaa huomattavasti. Selfie-tikun avulla saatkin lisättyä helposti tilaa ympärillesi.

4. Käytä kuvan ottamiseen aikaa

Älä liiku kuvan ottamisen aikana, jotta kuva ei tärähtäisi. Tarkista kuvan laatu ja ota tarvittaessa uusi. Kiinnitä huomiota myös valoon, sillä hämärässä otetusta kuvasta tulee helposti rakeinen. Kannattaa siksi ottaakin yksi kuva salamalla ja yksi ilman. Laatuun voi vaikuttaa myös jälkikäteen, sillä kuvien muokkaamiseen on olemassa monia sovelluksia, joilla saa helposti kuvasta paremman.

5. Muista turvallisuus

Monet haluavat ikuistaa rohkeita hetkiäkin. Älä kuitenkaan keskity ainoastaan puhelimeesi, vaan huomioi myös ympäristösi, kuten liikenne. Kaikki eivät myöskään ole yhtä innostuneita kuvaamisesta kuin sinä, joten kannattaa miettiä, missä ja miten kuvan ottaa.


Lue myös:

    Uusimmat