Habitare-kilpailu etsii nuoria muotoilijoita

Suunnittelukilpailu Habitare nuorille muotoilijoille on alkanut. Nyt viidettä kertaa järjestettävän kilpailun aihe on Tila +, jossa tehtävänä on hahmotella kokonaismielikuva urbaaniin asumiseen ja työskentelyyn tarkoitetun tilan arkkitehtonisesta luonteesta ja kalustemaailmasta.

Kaksivaiheisen kilpailun pääpalkinto on 10 000 euroa. Kilpailuun voivat osallistua alle 36-vuotiaat Suomessa alaa opiskelevat tai Suomessa työskentelevät muotoilijat ja arkkitehdit.

Ensimmäisen vaiheen tuomaristo kiinnittää huomiota työn muotoilullisen ja arkkitehtonisen laadun lisäksi selkeyteen ja valmistettavuuteen.

Finaaliin valitaan neljä työtä, joiden toteutukseen on sitoutunut joukko suomalaisia huonekalu- ja rakennusmateriaalivalmistajia. Kaikki finalistityöt esitellään tulevan syksyn Habitare-messuilla. Niistä voittajan valitsee päätuomari, arkkitehti ja muotoilija Maarten van Severen Belgiasta.

Tulokset julkistetaan Habitare 03 -messujen avajaispäivänä 23. syyskuuta.

Yritysyhteistyötä Habitare-kilpailussa tehtiin ensimmäisen kerran vuonna 2001, ja se osoittautui hedelmälliseksi. Esimerkiksi kilpailun voittajatyö, Jari Peltosen ja Tomi Kapiaisen valaistu tilanjakaja Chill out (kuvassa), on tuotannossa yhteistyöyrityksenä olleen Innon mallistossa. Kilpailun tavoitteena onkin paitsi edistää suomalaista muotoilua myös antaa mahdollisuuksia nuorille muotoilijoille ja arkkitehdeille.

Kilpailuohjelma on saatavilla Suomen Messuilta tai osoitteesta www.habitare.fi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja