Haaveissa unelmien rusketus? Näillä vinkeillä onnistut vihdoin!

Unelmien rusketus on astetta lähempänä onnistumista, kun kokeilet näitä kotikonsteja jo hyvissä ajoin ennen kesälomaa.

Kesän kynnyksellä moni nainen tutkailee peilistä norsunluunvalkoista ihoaan ja haaveilee upeasta, kullanhohtoisesta kesä-ihosta. Tänä kesänä luonnollinen rantarusketus on pinnalla. Usko tai älä, voit hyvinkin saavuttaa ihanan päivetyksen pienillä apukeinoilla.

1. Aloita kosteuttamalla ihosi huolellisesti

Suosi hyvin imeytyviä ja syväkosteuttavia tuotteita. Kesällä ihoa kannattaa kosteuttaa jopa kolmekin kertaa päivässä: aurinko, uiminen ja ulkoilu kuivattavat ihoa huomaamatta. Kosteutettu iho on ensimmäinen askel kauniin rusketuksen onnistumiselle.

Käytä auringonoton jälkeen aina After sun -voidetta. After sun -voiteet pidentävät rusketuksen kestoa, kosteuttavat ihoa ja korjaavat auringon vanhentavaa vaikutusta.

2. Hoida kehoasi myös sisäisesti

Oikeiden ravintoaineiden saanti on melkein yhtä tärkeää, kuin ihon kosteuttaminen ja hoitaminen ulkoisesti. Huolehdi, että saat riittävästi vitamiineja! Erityisesti A-vitamiini on tärkeä, sillä se auttaa säilyttämään ihon luonnollisen kosteustasapainon. C-vitamiinia ei saa myöskään unohtaa, sillä se suojaa ihosolujasi auringonvalon haittavaikutuksilta. Muista juoda myös paljon vettä. Vesi pitää ihosi kimmoisana ja elinvoimaisena.

3. Kokeile rohkeasti itseruskettavia

Markkinoilla on runsaasti kevyesti päivettäviä voiteita ja itseruskettavia. Itseruskettava ei tarkoita automaattisesti oranssiin vivahtavaa, tummanruskeaa tekorusketusta. Jos käytät oikeanlaisia tuotteita, saat varmasti aikaiseksi luonnollisen näköisen, kauniin päivetyksen. Itseruskettavat tuotteet pelastavat kevään juhlat ja ensimmäiset teepaitapäivät.

Kokeile aluksi kevyesti päivettäviä kosteusvoiteita, joiden tummuusaste on vaalein mahdollinen. Näissä tuotteissa tulosta ei välttämättä edes huomaa paljaalla silmällä. Myös vaahtomaiset, vaaleasävyiset päivettäjät ovat luotettava valinta. Vaahto on helppo levittää tasaisesti koko iholle.

Vältä suihkutettavia, voimakkaansävyisiä päivettäjiä. Suihkuttavia tuotteita tulee helposti laitettua liikaa, ja tulos on auttamatta liian tumma. Kaupoista löytyy myös ruskettavia liinoja. Suhtaudu ruskettaviin liinoihin kriittisesti: lapulla voi olla vaikeaa saada väri leviämään tasaisesti.

Hanki kasvoille erikseen päivettävä kasvovoide. Koko vartalolle tarkoitetut tuotteet voivat ärsyttää kasvojen herkkää ihoa.

4. Muista suojata ihosi

Aurinkorasvan jättäminen kaupan hyllyyn ei ole oikea tie kohti täydellistä rusketusta. Suojakerroin ei hidasta ruskettumista, vaan suojaa ihoa ja estää palamisen. Käytä siis suosiolla joka kerta aurinkoa ottaessasi suojavoidetta.

Meikkivoiteeksi kannattaa valita tuote, jossa on mukana suojakerroin. Näin et joudu voitelemaan kasvojasi paksulla aurinkovoiteella.

5. Huomioi oma värimaailmasi

Jos hiuksesi ovat aivan vaaleat eikä ihosi normaalisti rusketu, suosi todella mietoja ja kevyitä päivettäviä voiteita. Pyri aikaansaamaan ihollesi luonnollinen, kesäinen hehku.

Ruskeahiuksiset voivat päivettää itseään huolettomammin. Nyrkkisääntönä on, että pyri yhdistämään rusketus ja omat värisi mahdollisimman hyvin. Jos olet epävarma rusketuksesta, niin valitse aina mieluummin miedompi vaihtoehto. Kaverilta tai perheenjäseneltä kysyminen on myös hyvä idea.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat