Mainos

Haaveiletko lomasta paratiisisaarella? Löydä kohteesi kiehtovasta Aasiasta

Aasian trooppisissa lomakohteissa on valinnanvaraa. Lämpöä riittää ympäri vuoden, luonto hurmaa värikkyydellään ja kristallinkirkkaat vedet houkuttelevat ihastelemaan vedenalaista maailmaa.

Vieraanvaraisuudestaan ja hyväntuulisuudestaan tunnettu Thaimaa tarjoaa vuodesta toiseen puitteet mitä täydellisimmän loman viettoon. Turkoosi meri ja sametinpehmeät hiekkarannat – unohtamatta fantastista paikallista ruokaa – luovat unohtumattomia muistoja. Thaimaasta löytyvät myös loistavat shoppailumahdollisuudet sekä valloittava luonto.

Etelä-Thaimaa ylpeilee ainutlaatuisilla matkakohteillaan. Paratiisimaiset saaret, luontoelämykset ja upeat rannat luovat täydelliset ainekset rentouttavalla lomalle. Krabin provinssin uniikit kaupungit tarjoavat autenttista tunnelmaa edullisine hintoineen ja katukojuineen. Eteläisestä Thaimaasta löytyy myös yhä koskematonta luontoa.

Rentoa meininkiä ja hiekkarantoja Koh Lantassa

Koh Lanta on erityisesti lapsiperheiden suosima saarikohde, joka lumoaa hiekkarannoillaan. Saari tarjoaa rutkasti tekemistä ja aktiviteettejä niin lapsiperheille kuin aikuisillekin.

Rannat ovat pääosin matalapohjaisia ja turvallisia perheen pienimmillekin. Kohde on sukeltajien ja snorklaajien suosiossa, sillä vedenpinnan alla odottaa värikäs maailma, jossa voi ihastella eksoottisia kaloja ja kauniita koralleja.

Jos olet koskaan haaveillut ikiomassa bungalowissa majoittumisesta, suuntaa Koh Lantalle. Täällä on toinen toistaan hienompia hotelleja ja bungaloweja, jotka tarjoavat rentouttavan yöpymisen ja täydellisen paikan akkujen lataukseen.

Hotellisuositus pariskunnille: Crown Lanta Resort & Spa

Aito thaimaalainen kalastajakylä Saladan sijaitsee Koh Lantan pohjoiskärjessä. Pääkylä on täynnä markkinakojuja, ravintoloita ja baareja.

Lumoavaa luontoa ja aktiviteettejä Krabissa

Thaimaan eteläiset osat ylpeilevät lukemattomilla ainutlaatuisilla matkakohteillaan. Täältä löytyvät paratiisimaiset saaret, paljon koskematonta luontoa ja upeita rantoja.

Krabi tarjoaa loistavat puitteet unelmien paratiisilomalle. Krabilta löytyy niin lumoavaa luontoa kuin valkoisia hiekkarantoja. Lomamatkaan voi yhdistää aktiviteettejä snorklauksesta vuorikiipeilyyn. Ainutlaatuiseen Phra Nang Bayn saaristoon järjestetään veneretkiä, joilla pääsee ihastelemaan kaunista saaristomaisemaa.

Kansallispuistomaisemia ja aktiivilomailua Khao Lakissa

Phuketin pohjoispuolella sijaitsevan Khao Lakin kaunis kansallispuistoalue on ehdoton nähtävyys näillä tienoilla. Päivän voi viettää rentoutuen rannalla ja illallistaen paikallisissa ravintoloissa. Kun kaipaa tekemistä, kannattaa suunnata retkelle viidakkoon.

Kansallispuistoalueen lisäksi Khao Lakista noin 60 kilometriä pohjoiseen löytyy Khao Sokin luonnonpuisto, jossa pääsee ihastelemaan lähietäisyydeltä trooppista luontoa ja villieläimiä. Luonnonpuistoalueella voi vaeltaa, uida vesiputouksissa tai meloa.

Hotellisuositus perheille: X10 Khao Lak Resort

Khao Lakin rannat tarjoavat myös oivat puitteet sukellukseen ja snorklaukseen. Muutaman tunnin venematkan päässä Khao Lakista sijaitsevat Similanin ja Surin saaret lasketaan maailman kymmenen parhaimman sukelluspaikan joukkoon. Kirkkaat vedet, lukuisat korallit ja sateenkaaren väreissä hehkuvat kalat ovat lumoava näky.

Idän eksotiikkaa ja vehreää luontoa: Bali, Vietnam ja Sri Lanka

Jos Thaimaa on jo tuttu tai kaipaat uusia ideoita lomamatkan suunnitteluun, tutustu Baliin, Vietnamiin ja Sri Lankaan.

Bali

Bali ihastuttaa matkailijaa monimuotoisella luonnolla, valloittavalla paratiisisaaritunnelmalla ja hivelevän lämpimällä ilmastolla. Bali on ihanteellinen kohde, jos haluat kokeilla surffausta, samoilla luonnossa ja rentoutua riippumatossa aaltojen ääniä kuunnellen.

Luonto Balilla on trooppisen vehreää, ja ihasteltavaa riittää: mahtavia tulivuoria, värikkäitä kukkia ja laajalle ulottuvia riisiviljelmiä. Balilla voi aistia paikallista mystiikkaa ottamalla osaa seremonioihin, festivaaleihin tai astumalla sisään historiallisiin temppeleihin.

Perheet suuntaavat Sanuriin tai hiukan ylellisempään Tanjung Benoaan, jonka rannan tuntumasta löytyy upeita koralliriuttoja ja värikkäitä kaloja. Sukeltaminen ja snorklaaminen kuuluvat suosittuihin loma-aktiviteetteihin.

Vietnam

Vietnam on kaikkea, mitä matkailja voi toivoa: liidunvalkeita rantoja, suurkaupunkien sykettä ja vehreitä vuoristomaisemia. Vieraanvaraisuudestaan tunnettu Vietnam kutsuu uusia lomailijoita kokemaan paikallista kulttuuria ja mahtavia kulinaristisia elämyksiä.

Maan rikas historia näkyy kaikkialla ja loman aikana kannattaakin tutustua kiehtoviin nähtävyyksiin. Quang Namin provinssissa sijaitsee Mỹ Sơn, My Son, temppelikokonaisuus.

Vietnam jakautuu maantieteellisesti kolmeen osaan: pohjoisosien vuoristoon, rantoihin ja trooppiseen viidakkoon. Esimerkiksi Phong Nha-Ken kansallispuistossa sijaitsee maailman suurin luolasto, joka on arviolta huikeat 126 metriä syvä. Maan eteläosasta löytyy puolestaan Mekong, yksi maailman suurimmista joista.

Phan Tiet on tyypillinen vietnamilainen rantakaupunki. Keskustasta löytää useita pieniä ravintoloita, joista voi ihastella maisemaa valloittavia punaisia hiekkadyynejä. Alueelta löytyy myös yksi maan parhaista golfkentistä. Mui Ne Beach on suosittu ranta leija- ja purjelautailulle.

Saigonin suurkaupunki on puolestaan yhdistelmä kulttuurihistoriaa ja moderneja pilvenpiirtäjiä. Ihastele ranskalaisia kortteleita ja klassisia rakennuksia, presidentinpalatsia, Notre Damen katedraalia, Hotel Continentalia ja pysähdy tutustumaan sotamuseoon. Aivan kaupungin ulkopuolella ovat satojen kilometrien mittaiset Cu Chi -tunnelit, joita käytettiin piilopaikkoina Vietnamin sodan aikana.

Sri Lanka

Sri Lanka tunnetaan kauniista hiekkarannoista, viidakkomaisemista ja buddhalaisista temppeleistä. Minneriyan kansallispuistossa Habanarassa saatat nähdä elefantteja. Nuwara Eliya puolestaan tunnetaan teeplantaaseistaan.

Srilankalaiset tunnetaan vieraanvaraisuudestaan ja ystävällisyydestään. Täällä on helppo viihtyä!

Sri Lankassa on lukuisia erilaisia matkakohteita, joista valita. Värikkäässä Gallen satamakaupungissa voi aistia Hollannin ja Englannin siirtomaavallan aikakauden tunnelmaa. Gallen lähettyvillä sijaitseva Hikkaduwa houkuttelee pitkillä hiekkarannoillaan ja upeilla koralliriutoillaan, täällä viihtyvät erityisesti surffarit. Negombossa pääsee aistimaan eläväistä paikalliselämää. Bentota on suosittu matkakohde valkoisine hiekkarantoineen.

Suuntaa talvilomalle Aasian kiehtoviin kohteisiin! Lue lisää täältä.

Lue myös:

    Uusimmat