Häämeikki kesämorsiamelle

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa kerran viikossa Tyylitalon lukijoiden kysymyksiin kauneudenhoidosta. Lue asiantuntijan vinkit ja saa kauneutesi hehkumaan! Tällä viikolla asiantuntija neuvoo muun muassa, miten tehdään häämeikki ja kuinka huulet saa pienemmäksi meikillä.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolle täältä!

Huulet pienemmäksi meikillä

Hei! Miten saisin huuleni näyttämään pienemmiltä?

Riian vastaus:

Huulissa on kaksi rajaa, ulompi ja vaaleampi ja sisempi ja tummempi. Kun rajaat huulesi sisemmän rajan mukaan, saat pienennettyä huuliesi kaarta. Tummat huulipunat tekevät huulista pienemmän näköiset, vaaleat suurentavat. Valitse siis punaksesi tumma ja syvänsävyinen, peittävä huulipuna.

Meikki punahiuksiselle

Moikka! Millaista meikkiä suosittelisit punahiuksiselle? Silmäni ovat sinivihreät, ihoni todella vaalea ja siinä on vähän kesakoita. Haluaisin kevyen hehkuvan meikin. Ihoni on hyväkuntoinen, mutta hiukan kuiva. Entä kannattaisiko minun laittaa poskiin hentoa punaa vai aurinkopuuteria? Odotan innolla vastaustasi!

Riian vastaus:

Suosittelen sinulle värillistä kosteusvoidetta meikkivoiteen sijasta. Anna pisamien näkyä ja vaalean, punatukkaisen ihosi hehkua. Sipaise poskille Nivean Stay Real Terra Powder aurinkopuuteria antamaan raikkautta kasvoille ja ihon värille. Voit vielä levittää aavistuksen poskipunaa posken korkeimmalle kohdalle, sävy saisi olla vaalea, kuten esimerkiksi Stay Real Blush 02 Shades of Pink. Lisää ripsiin maskaraa ja huuliin kiiltoa. Testaa ihanaa Volume Shine Wonder Full huulikiillon sävyä 06 Coral.

Aurinkovoide ihotyypille, joka ei pala

Pitäisikö kaikkien käyttää kesällä aurinkovoidetta? Ihoni ei ole kovin tumma, mutta en myöskään kesällä meinaa ruskettua enkä edes palaa mitenkään. Pitäisikö iho silti suojata auringolta ja pysyä kalpeana koko kesä? Voisitko myös kertoa itseruskettavista?

Riian vastaus:

Suosittelen aurinkovoidetta kaikille jotka ottavat kesällä aurinkoa tai oleilevat auringossa. Aurinkovoiteet sisältävät UVA- ja UVB-filtterit, jotka suojaavat ihoa auringon haitallisilta säteiltä.

Itseruskettavat voiteet eivät anna suojaa iholle, mutta ovat erinomaisia kaikille jotka haluavat saada väriä pintaan ilman aurinkoa. On olemassa kevyesti ihon sävyä päivettäviä voiteita, jotka ruskettavat asteittain. Nämä toimivat hyvin vaalealle iholle. Nivean Summer Beauty -voiteet imeytyvät hyvin, ovat helppoja levittää ja antavat kauniin rusketuksen iholle asteittain. Ennen itseruskettavan voiteen levittämistä suosittelen kuorimaan ihon hyvin. Kun kuollut ihosolukko iholta on pois, väristä tulee tasaisempi ja kauniimpi. Muista myös pestä kädet huolellisesti levityksen jälkeen, jottet saa rusketusraitoja kämmeniisi.

Vihreä alue ylähuulen yllä

Minulla on ylähuulen päällä "vihertävä" alue, joka näyttää ikävästi viiksiltä. Onko meikistä mitään apua tällaiseen iho-ongelmaan? Onko olemassa peitevoidetta, joka neutraloisi vihreyttä? Kiitoksia etukäteen avusta!

Riian vastaus:

Moikka. Kuulostaa että sinulla on huulten yläpuolella pigmenttimuutos. Suosittelen siihen käytettäväksi päivittäin korkean suojakertoimen sisältävää aurinkovoidetta, jottei iho tummu enää lisää. Kokeile peittää tummempaa aluetta ensin Nivean Stay On Cover Stick -peitevoiteella. Jos se ei ole tarpeeksi peittävä, käänny kosmetiikkaosastolla asiantuntijan puoleen ja pyydä ammattilaista kokeileman siihen oikeansävyistä neutraloijaa. Tuote kannattaa kokeilla ensin, koska neutraloijia on olemassa useita sävyjä ja on erityisen tärkeää että hankkimasi tuote peittää juuri tuon vihertävyyden iholtasi huomaamattomasti.

Kuparinväriset hiukset ja meikki

Värjäsin juuri hiukseni kuparinväriseksi, ja haluaisin tietää mitkä luomivärisävyt sopivat sen kanssa. Silmäni ovat siniharmaat, ja niissä on keskellä vihreää. Miten niitä voisi korostaa?

Riian vastaus:

Punaisen tukan kanssa sopii ihanasti vihreän-, sinisen- ja liilansävyiset luomivärit. Kesällä meikillä ja väreillä kannattaa muutenkin leikkiä, kun iho on ruskettunut ja vaatteet ovat värikkäitä. Testaa esimerkiksi Creative Eyes Mono luomivärejä 79 Lagoon tai 98 Cassis. Voit myös rajata silmäsi kivalla värillisellä kynällä. Kokeile vaikka Soft Liner -kynän sävyä 06 Cobalt.

Atooppisen ihon meikki

Moi! Tarvitsisin vinkkejä atooppisen ihoni meikkaamiseen, erityisesti meikkipohjan tekemiseen, sillä aina päivän mittaan meikki "rapisee" ja ihon hilseily tulee "läpi". En millään haluaisi olla kokonaan meikkaamattakaan!

Riian vastaus:

Suosittelen atooppiselle iholle värillistä kosteusvoidetta. Meikkivoiteet hilseilevät helposti niin kuivalla iholla, ja meikkipohja ei näytä hyvältä. Ohut pohja kevyellä värillisellä päivävoiteella tehtynä näyttää kauniilta ja tasoittaa kevyesti ihon sävyä. Voit tarvittaessa lisätä Stay On Cover Stick peitevoidetta silmien alle ja punoittaville kohdille kasvoille. Huomioi myös että käyttämäsi kosteusvoide meikin alla on ihollesi tarpeeksi ravitseva ja täyteläinen.

Meikki kesäkuun morsiamelle

Millaista meikkiä suosittelisit kesäkuun morsiamelle? Minulla on siniset silmät ja hiukset ja iho on vaaleat. Yleensä laitan juhlameikiksi silmiin banaanivarjostuksen ja rajauksen eyelinerilla. Toisinaan teen smoky eyes -meikin. Huulilla käytän huulikiiltoa.

Häämeikiksi haluaisin jotain raikasta, niin että iho hehkuu ja silmät korostuvat kauniisti, mutta ne eivät saisi olla kuitenkaan liian meikatut. Kaipaisin myös meikkivoidesuositusta.

Riian vastaus:

Hei! Kesämorsian saa olla heleä ja hehkeä! Ihon raikkaus ja kuulaus ovat kaiken a ja o. Siksi suosittelenkin sinulle meikin alle voiteeksi Nivean uutta ihoa kaunistavaa Natural Beauty -kosteusvoidetta. Se tasoittaa ihoa, valoa heijastavat pigmentit tuovat iholle hehkua ja voide antaa meikkipohjalle ihanan hohtavan pinnan. Suosittelen!

Nivean meikkivoiteista Stay Real -meikkivoide on öljytön, se sopii kaikille ihotyypeille, sävy mukautuu erinomaisesti oman ihosi väriin sopivaksi, kuin toiseksi ihoksi. Sen pysyvyys on hyvä ja meikki tasoittaa ihoa sopivasti ja on peittävä, muttei paksu. Meikiksi kuvailemasi banaanivarjostus ja eyelinerrajaus toimivat hyvin.

Sävyiksi kivat olisivat esimerkiksi Creative Eyes Trio paletin sävyt 818 Marrakesh. Huulille kiilto on kätevä, koska sitä on helppo lisäillä päivän mittaan. Poskipuna raikastaa ja viimeistelee lookin. Valitse sävyksi raikasta roosaa, poskipunapaletista Stay Real Blush 01 Shades of Rose.

Muistathan hankkia ripsiväriksi vedenkestävän version, jotta onnenkyyneleet eivät saa silmämeikkiäsi valumaan poskille. Ihanaa hääpäivää sinulle!

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolle täältä!

Lue myös:

    Uusimmat