Häädä ötökät luonnollisesti – katso vinkit

Tiesitkö, että kesärauhaa häiritseviä ötököitä voi hätistellä tiehensä myös luonnollisin keinoin? Unohda koipallot ja hyttysmyrkyt ja ota käyttöön tuoksuvat yrtit.

Miksi et häätäisi ärsyttäviä ötököitä hyvältä tuoksuvilla, luonnollisilla keinoilla. Monen yrtin tuoksu ärsyttää esimerkiksi hyttysiä ja muurahaisia.

Laventeli

Hienostuneella laventelilla on monta käyttötapaa. Tuore laventeli kukkapenkissä häätää muurahaisia. Takassa tai nuotiossa avotulella poltettu laventeli karkottaa paitsi kiusallisia hyönteisiä, tuo myös hyvää tuoksua ympäristöönsä. Kuivattu laventeli pitää koit pois vaatekaapista ja kaapin hyvän tuoksuisena.

Basilika

Basilikaruukku ikkunalaudalla pitää kärpäset loitolla.

Minttu

Muurahaiset eivät pidä mintun tuoksusta. Istuta minttua kukkapenkin reunoille (rajaa istutusalue, sillä minttu leviää herkästi) ja muurahaiset pysyvät loitolla. Hiero minttua iholle, niin hyttyset jättävät sinut rauhaan.

Sitruunaruoho

Sitruunaruoho ja sitruunalta tuoksuvat kasvit, kuten tuoksupelargonit, eivät ole hyttysten mieleen. Hiero kasvia ihoon tai istuta sitruunalta tuoksuvia kasveja oleskelualueen lähistölle maahan tai ruukkuihin.

Rosmariini

Sekoita rosmariinista, laventelista, kanelista ja mintusta hyvältä tuoksuva koimyrkky. Laita kuivatut yritit kangaspussissa villapaitojen sekaan.Lue myös:

    Uusimmat