Grilliherkkuja erityisruokavaliota noudattaville

Erityisruokavaliota noudattavat pystyvät nauttimaan kesän grilliherkuista yllättävän hyvin. Keskeisten kotimaisten ruokatalojen grillituotteista suurin osa sopii keliaakikoille, kananmuna-allergisille ja maitolaktoosi-intoleranteille.

Kesäjuhlia valmistelevan on hyvä muistaa, että vierasjoukossa saattaa olla erityisruokavaliota noudattavia ihmisiä. Ongelmia tuleekin, jos pakkausten sisällöt asetetaan tarjoiluastioihin eikä tuoteselosteita ole katsottu. Kohtelias isäntäväki muistaa mainita, jos ruoka-aineissa on vieraille soveltumattomia ainesosia.

Grillimakkarat

Kaikki grillimakkarat ovat tavallisesti gluteenittomia. Ainoastaan ryynimakkarassa on ohraryynejä ja verimakkarassa ruisjauhoja. Grillimakkarat saattavat sisältää maitoproteiinia, etenkin juustoa sisältävät makkarat. Laktoosin määrä on ilmoitettu pakkauksessa. Grillimakkaroissa ei käytetä kalaa tai kananmunaa.

Salaatit ja kastikkeetSalaatit ovat pääsääntöisesti gluteenittomia. Täytyy kuitenkin muistaa, että Italiansalaatissa ja Kaisersalaatissa on makaronia. Salaatit ovat lähes poikkeuksetta maidottomia, mutta kananmunaa niissä käytetään usein raaka-aineena. Eräissä kevytsalaateissa ei ole kananmunaa. Salaatinkastikkeet ovat myös gluteenittomia. Joissakin kastikkeissa on käytetty majoneesin pohjana kananmunaa.

Tarkat ainesosaluettelot saa tuotepakkausten etiketeistä. Yksityiskohtaisempaa tietoa esimerkiksi lisäaineista saa ruokatalojen kuluttajapalveluista.

(Mtv3-Finfood) Kuva: Hk

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja