Graavattu appelsiinilohi

4 annosta

  • Ainekset:
  • 500 g lohifileetä
  • 2-3 rkl karkeaa merisuolaa
  • 2 tl fariinisokeria
  • 1 rkl mausteneilikoita
  • 1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu

Valmistusohje:

Ripottele astian pohjalle karkeaa suolaa. Asettele halkaisu lohifilee päälle. Ripota pinnalle suolaa, sokeria ja mausteneilikoita. Raasta appelsiinin kuori ja purista helmän mehu. Levitä fileen pinnalle raastettua kuorta ja kaada lopuksi mehu päälle. Laita toinen puoli lohifileestä päälle. Paina lautanen kalapalojen päälle. Pidä fileitä kylmässä yön yli.

Ota fileet esille hyvissä ajoin ennen ateriaa. Poista talouspaperilla niiden pinnalta mausteseos. Leikkaa fileet terävällä veitsellä oikein ohuiksi siivuiksi. Tarjoa esimerkiksi tumman leivän kanssa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja