Göteborgin räjähdyksen tekninen tutkinta käyntiin – talossa asui rikollisjengejä vastaan todistanut poliisi

Poliisi epäilee Göteborgin räjähdystä tahalliseksi – silminnäkijä kertoo kokemuksistaan 1:31

Ruotsin Göteborgissa eilen tapahtuneen räjähdyksen syytä päästäneen selvittämään kunnolla tänään. Poliisin mukaan päivän kuluessa päätetään, onko räjähdyksen tapahtumapaikkana ollut kerrostalo tarpeeksi turvallinen teknisen rikospaikkatutkinnan aloittamiselle.

Poliisin totesi jo eilen, ettei räjähdykselle ole niin kutsuttua luonnollista syytä. Tapahtuman mahdollista yhteyttä Göteborgia piinanneisiin rikollisjengeihin ei ole toistaiseksi vahvistettu.

Useiden ruotsalaismedioiden mukaan kerrostalossa asui poliisi, joka on ollut mukana järjestäytyneen rikollisuuden vastaisessa työssä ja todistanut useissa oikeudenkäynneissä.

Lehti: Yksi uhreista tehohoidossa

Annedalissa Göteborgin keskustassa tapahtuneen räjähdyksen jäljiltä joutui sairaalahoitoon kaikkiaan 16 ihmistä. Göteborgs-Posten -lehden mukaan suurin osa heistä on jo päässyt pois sairaalasta, mutta yksi uhreista on yhä tehohoidossa.

Poliisi aikoo myös päivän kuluessa jatkaa talon muiden asukkaiden kuulemista. Kaikkiaan 140 huoneiston asukkaat evakuoitiin rakennuksesta räjähdyksen ja sitä seuranneiden tulipalojen takia.

–  Olemme ymmärtäneet, että emme voi asua kotona vielä hetkeen. Vaikka huoneistomme välttyi savulta, niin sähköä tai vettä ei sinne tule, kertoo perheensä kanssa evakuoitu Hanna Eriksson.

Lue myös:

    Uusimmat