Mainos

Gösta Sundqvist on kuollut

Muusikko Gösta Sundqvist on kuollut sydänkohtaukseen.

Suomalainen muusikkolegenda Gösta Sundqvist on kuollut. 46-vuotias Sundqvist kuoli viime yönä Helsingissä sydänkohtaukseen.

Leevi and the Leavings -yhtyeen kärkihahmo Gösta Sundqvist sävelsi ja sanoitti lähes kaikki yhtyeen kappaleet, ja lisäksi hän toimi sen solistina.

Sundgvistin kädestä on lähtenyt vähintäänkin pari sataa laulua. Sundqvistin tarinat kuvaavat usein karua arkea, mutta mukana on myös lämmintä huumoria. Hänen tekstejään onkin luonnehdittu raadollisen humoristisiksi ja sointejaan kaihomielisiksi.

Leevi and the Leavings johtajansa Gösta Sundqvist johdolla tunnettiin siitä, ettei se koskaan keikkaillut, ja että se antoi harvoin haastatteluja. Lisäksi yhtyeen jäsenet painottivat usein, että Leevi and the Leavings on heille vain harrastus.

Leevi and the Leavingsin varsinainen menestyshitti oli vuonna 1978 ilmestynyt Mitä kuuluu Marja Leena. Paljon soitettuja ovat myös muun muassa kappaleet Teuvo Maanteiden Kuningas, Poika nimeltä Päivi, Vasara ja Nauloja, Pohjois-Karjala ja Muotitietoinen. Yhtyeen viimeinen levy Hopeahääpäivä julkaistiin vain pari kuukautta sitten kesäkuussa, ja sen yksi raita oli enteellisesti nimeltään Matkalla omiin hautajaisiin.

Sundqvist oli arvostettu muusikko

Leevi and Leavings sai kaikkiaan neljä platinalevyä, yhden tuplaplatinalevyn, yhden triplaplatinalevyn ja kahdeksan kultalevyä. Vuonna 1996 yhtye valittiin vuoden yhtyeeksi ja samana vuonna Gösta Sundqvist sai Juha Vainion Rahaston tunnustuspalkinnon.

Lauluntekemisen ohella Gösta Sundqvistille oli tärkeää urheilu - nimenomaan jalkapallo. Pelaamisen ohella hän toimi myös valmentajana. Yli kymmenen vuotta Sundqvist kirjoitti myös radiolle lähinnä huumoriohjelmia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.