Gordon Ramsaylla kiusallinen ongelma – tähtikokki ei saa talonvaltaajia ulos kiinteistöstään

Julkkiskokin ravintola on vallattu Lontoossa.

Julkkiskokki Gordon Ramsayn myynnissä ja tällä hetkellä tyhjillään oleva pubi sai kutsumattomia vieraita, uutisoi muun muassa The Sun ja Independent. Medioiden mukaan ainakin kuuden valtaajan ryhmä lukitsi itsensä sisään York & Albany -gastropubin tiloihin, laudoittivat ikkunat ja kirjoittivat ravintolan ulkopuolelle ilmoituksen, jolla he puolustelivat valtaustaan.

The Sunin valokuvissa muun muassa näkyy, kuinka yksi tilan valtaajista nukkuu ravintolan sohvalla. Toimittajat ovat myös yrittäneet saada kommentteja valtaajilta, mutta turhaan.

Ravintolan oveen teipatussa ilmoituksessa lukee, että ryhmällä on oikeus vallata kiinteistö ilman seuraamuksia, koska vuonna 2012 säädetyn lain mukaan kyseessä ei ole asuinrakennus.

Ryhmä myös pyytää ohikulkijoita lahjoittamaan ruokaa ja vaatteita.

Huippukokki on ilmoittanut valtaajista poliiseille, mutta heitä ei toistaiseksi ole saatu häädettyä 1800-luvulla rakennetusta kiinteistöstä.

Independentin mukaan poliisi voi ryhtyä toimiin, mikäli kiinteistössä tehdään rikoksia tai sitä vahingoitetaan. Poliisi kertoi lausunnossaan saaneensa ilmoituksen valtaajista, mutta kertoo, ettei ole käynyt paikan päällä. Poliisin mukaan tyhjillään olevan kiinteistön valtaaminen ei ole sinällään rikos Britanniassa.

Valtaajien allekirjoittamassa ilmoituksessa he kertovat, että mikäli heidät halutaan ulos, niin heidät pitää haastaa oikeuteen.

Britannian lain mukaan talonvaltaajat voivat hakea kiinteistön rekisteröidyiksi omistajiksi, jos he ovat asuneet kiinteistössä yhtäjaksoisesti 10 vuoden ajan. Ramsayn lähipiiri kuvailee tilannetta ”painajaismaiseksi”

Lue myös:

    Uusimmat