Mainos

Googlen sisaryhtiön uusin robottiauto on Jaguar – 20 000 autoa suunnitelmissa

Googlen sisaryhtiö Waymo ja autovalmistaja Jaguar tekevät yhteistyössä uuden itseajavan robottiauton. Uusia I-Pace -robottiautoja on tarkoitus tehdä 20 000 kappaletta kahden ensimmäisen tuotantovuoden aikana. Tavoitteena on tarjota jopa miljoona matkaa asiakkaille päivittäin.

Ensimmäinen Waymon ja Jaguarin I-Pace -prototyyppi suuntaa julkisille teille tämän vuoden loppuun mennessä. Uusien robottiautojen on määrä alkaa tarjoamaan asiakkaille kyytejä vuoden 2020 alusta lähtien. Jaguarin I-Pace -autojen on todennäköisesti tarkoitus tarjota korkealaatuisia kyytejä niitä haluaville. Aiemmin Waymo kertoi tekevänsä yhteistyötä Chryslerin kanssa, joka toimittaa Waymolle hieman tavanomaisempia takseja. Waymolla on jo käytössään Chrysler Pacifica -autoja.

Jaguarin I-Pace -auto esiteltiin maaliskuun alkupuolella ja se lähtee kilpailemaan suositun sähköautovalmistajan Teslan kanssa. I-Pacen toimintamatka täydellä akullisella on noin 390 kilometriä, joka riittänee monen tarpeisiin. Tyhjästä 80 prosenttiin akun saa täytettyä 100 kilowatin pikalaturilla 40 minuutissa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.