Googlelta merkittävä uusi avaus: alkaa suositella yrityksille sopivia Android-puhelimia – vaatimukset päivitystuesta kovat

Google on julkistanut uuden Android Enterprise Recommended -ohjelman, joka tulee suosittelemaan Googlen näkemyksen mukaan yrityskäyttöön parhaiten sopivia Android-laitteita.

Yrityskäyttöön suositellaan jatkossa vain Googlen kriteerit täyttäviä laitteita. Vaadittujen, ajan myötä päivitettävien teknisten ominaisuuksien ohella Google edellyttää muun muassa suositeltavien laitteiden tukevan massakäyttöönottoa yritysten tarpeisiin, Android-tietoturvapäivitysten julkaisua 90 päivän sisällä Googlen julkaisusta ja vähintään kolmen vuoden ajan sekä SIM-lukitsemattomien laitteiden saatavuutta.

Kolmen vuoden vaatimus tietoturvapäivitysten osalta on mielenkiintoinen sikäli, etteivät useimmat valmistajat ole näin pitkää tukea aiemmin nyt suositusohjelmaan mukaan päässeille puhelimilleen luvanneet.

Uuden yrityspuhelinten suositusohjelman lanseerauksessa Google on listannut yrityksille suositelluiksi Android-puhelimiksi toistaiseksi seuraavat:

 • BlackBerry KEYone ja Motion
 • Google Pixel, Pixel XL, Pixel 2 ja Pixel 2 XL
 • Huawei Mate 10, Mate 10 Pro, P10, P10 Plus, P10 Lite ja P smart
 • LG V30 ja G6
 • Motorola X4 ja Z2
 • Nokia 8
 • Sony Xperia XZ1, XZ1 Compact, XZ Premium, XA2 ja XA2 Ultra

Mielenkiintoisesti listalla ei ole ainuttakaan Samsung-puhelinta.

Toistaiseksi suositusohjelman älypuhelimilta vaaditaan Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmää tai uudempaa, 2 gigatavua RAM- ja 32 gigatavua tallennusmuistia, vähintään 1,4 gigahertsin 64-bittistä suoritinta, yli 8 tunnin aktiivista akunkestoa sekä 10 megapikselin taka- ja 2 megapikselin etukameraa. Nämä laitevaatimukset on listattu myös alla kuvassa.

Lisää laitteita tullaan Googlen mukaan lisäämään suositeltujen joukkoon tulevina viikkoina ja kuukausina. Lisäksi jatkossa Google tulee laajentamaan Android-suositteluohjelmaa myös erikois- ja kestävyydeltään vahvennettuihin laitteisiin, operaattoreihin sekä laitteiden hallintapalvelujen tarjoajiin.

Lue myös

  Uusimmat

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

  MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.