Google valitsi Play-sovelluskaupan parhaimmiston – menestyneelle suomalaispelille jysähti tärkeä kunnianosoitus

Google on julkistanut tänä iltana Suomen aikaa alkavan vuotuisen Google I/O -kehittäjäkonferenssinsa alla tämän vuoden Google Play Awards -voittajat.

Parhaimmat sovellukset valitessaan Google painottaen sovellusten laatua, designia ja toimintaa. Lisäksi sovelluksilta vaaditaan korkeaa arvosanaa kaupan arvioissa sekä Android-käyttöjärjestelmän parhaiden käytäntöjen seuraamista. Lisäksi mukaan on kunakin vuonna mahdollista päästä vain uusien tai merkittävän päivityksen viimeisen vuoden aikana saaneiden sovellusten.

Tänä vuonna Google Play Awards -valinnat tehtiin 9 eri kategoriassa. Eri kategorioiden viisi kärkiehdokasta Google julkaisi jo aiemmin parisen viikkoa sitten, ja nyt oli voittajien paljastamisen aika.

Suomalaisittain merkittävää, on että menestyneen suomalaisen peliyhtiön Small Giant Gamesin peli Empires & Puzzles palkittiin vuoden parhaana läpilyöneenä hittisovelluksena.

Small Giant Games kasvatti liikevaihtonsa viime vuonna 28 miljoonaan euroon, ja sijoittajat tekivät siihen alkuvuodesta kerrotun 33 miljoonan euron sijoituksen. ”Meillä on huikea vuosi takana, onnistuimme rakentamaan unelmapelin”, toimitusjohtaja Timo Soininen kommentoi aiemmin Talouselämälle.

Kaikki eri Google Play Awards 2018 -kategoriavoittajat on listattu alla Google Play -linkkien kera.

Paras läpi lyönyt hittisovellus

Paras yhteisöä rakentava peli

Paras lisätyn tai virtuaalitodellisuuden kokemus

Erottuva hyvinvointisovellus

Erottuva indie-peli

Erottuva startup-yrityksen sovellus

Paras sosiaalinen vaikutus

Erottuva sovellus suunnattuna miljardeille käyttäjille (eli huomioiden myös vähemmän kehittyneiden alueiden tarpeet)

Paras saavutettavuuskokemus

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja