Mainos

Google patentoi liimaavan auton – jalankulkijat mielessään

Google patentoi uudenlaisen konepellin liimapinnoitteen, joka on suunniteltu robottiautoihin. Sen tarkoituksena on vähentää jalankulkijalle sattuvia vahinkoja törmäystilanteessa.

Auton törmätessä jalankulkijaan se liimaisi hänet konepeltiin. Tavallisesti jalankulkija lentää katuun, auton yli tai alle törmäyksen voimasta. Tämä aiheuttaa lisävammoja, mutta uuden patentin avulla näiltä vammoilta vältyttäisiin.

Loughboroughin yliopiston liikenneturvallisuuden professori Andrew Morris sanoi, että Googlen liimapintainen auto voisi vähentää vammoja, jotka jalankulkijalle törmäyksessä syntyvät.

– Kun onnettomuus sattuu, jalankulkija lentää usein konepellin päälle. Joskus tästä törmäyksestä syntyy vammoja, mutta joskus taas ei, Morris kertoi BBC:lle.

– Mutta jos kuljettaja jarruttaa törmäyksen yhteydessä – mikä on täysin luonnollinen reaktio – jalankulkija lentää maahan ja tässä tilanteessa hän saattaa loukkaantua.

Patentissa selitetään, että liimainen pintakerros olisi suojattu, jotta siihen ei ajon aikana tarttuisi roskia. Törmäystilanteessa suoja rikkoutuisi ja liimakerros tulisi esiin. 

Google ei ole toistaiseksi kertonut, aikooko se ottaa uuden patentin käyttöön robottiautoihinsa.

Yhtiö on testannut autonomisia autoja vuodesta 2009 lähtien, ja yhtiön mukaan autot ovat ajaneet ilman kuljettajaa yli puolitoista miljoonaa kilometriä.

Pieniä kolareita on sattunut, mutta yhtiön kuukausiraportissa kerrotaan, että suurin osa tapauksista on johtunut muiden autojen kuljettajien tekemistä virheistä.

Lähde: BBC

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja