Google kertoi Android Auto -uudistuksista – Google-palvelut osaksi Volvoja

Google on blogipäivityksessään esitellyt tulevia suunnitelmiaan omalle Android Auto -alustalleen. Lisäksi yhtiö on aloittamassa yhteistyön ruotsalaisen Volvon kanssa tuodakseen palvelunsa, kuten Google Assistantin, osaksi jälleen uutta nelipyöräistä tuoteperhettä.

Android Autoa on kehitetty vuosien mittaan jo varsin päteväksi, mutta ryhmäviestien kanssa sillä on yhä ongelmia. Tähän on nyt tulossa muutos, Auto kun integroi eri sovelluksista peräisin olevat ryhmäkeskustelut vastaisuudessa osaksi Google Assistant -virtuaaliavustajan palveluita, mistä kerrotaan tarkemmin myöhemmin. Lisäksi on tulossa tuki uutta RCS-tekniikkaa hyödyntäville viesteille, joiden avulla pyritään muun muassa korvaamaan perinteiset tekstiviestit.

Toinen uudistus on mediasovellusten kehittäjille tarjottava mahdollisuus liittää sovelluksensa entistä tiiviimmin osaksi Android Autoa. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että vaikkapa Spotifyn soittolistoja ja kappaleita voisi tulevaisuudessa etsiä ja toistaa ilman tarvetta erillisen sovelluksen avaamiselle. Google aikoo myös päivittää Auton käyttöliittymän ulkoasua tarkoituksenaan selkeyttää ja modernisoida sitä.

Android Auto -uudistusten lisäksi Google on aloittamassa yhteistyön Volvon kanssa, kertoo 9to5Google. Tulevaisuudessa on tarkoitus tuoda Googlen palveluita osaksi Volvon käyttämää Sensus-tieto- ja viihdejärjestelmää. Aluksi luvassa ovat ainakin Googlen Kartat, Assistant-avustaja sekä Play-kauppa. Edellä luetellut palvelut toimitetaan autoon valmiina integroituna, minkä lisäksi kuljettajilla on mahdollisuus ladata tuhansittain muita sovelluksia suoraan alustalle optimoidusta Play-kaupasta.

Tarkemmista aikatauluista päivitysten ja Volvo-yhteistyön suhteen kerrotaan myöhemmin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja