Google-hakutuloksiin on tulossa ”minisovelluksia” – tällaisia ne voisivat olla

Google on I/O 2019 -tapahtumassaan kertonut suunnittelevansa niin kutsuttuja minisovelluksia osaksi hakua. Niiden avulla päivittäisiä asioita voisi hoitaa kätevästi Google-haun tulossivulla ilman tarvetta erillisten verkkosivustojen avaamiselle.

Minisovelluksiksi kutsutut toiminnot näkyisivät Google-haun ensimmäisten hakutulosten paikalla ja olisivat kokonaan niitä käyttävän toimijan suunniteltavissa, Google-haun tuotepäällikkö Allen Harvey kertoo.

Käytännössä esimerkiksi koulutuslaitokset voisivat esitellä kurssitarjontaansa minisovelluksilla ja jopa tarjota mahdollisuuden ilmoittautumiseen samalla kertaa. Minisovellukset asettuvat hakutuloksiin rinta rinnan, joten niiden avulla voidaan tarjota monipuolisesti tietoa hakukohteesta ja vaikkapa kertoa päivänmäärärajoista ilmoittautumiselle tai paketin myöhästymisestä lähetysnumerolla etsittäessä.

Google on painottamassa tietoturvaa minisovellusten yhteydessä. Sovellukset eivät saa haalia haltuunsa niille tarpeettomia käyttäjätietoja, minkä lisäksi niiden on pysyttävä tiukasti aiheessa, esimerkiksi koulutustarjonnan esittelyssä. Tietoturvan tärkeys on selvästi esillä myös kehittäjille tarjottavassa minisovellusten luontirajapinnassa, Harvey painottaa.

Minisovellusten lisäksi Google on muutenkin mullistamassa hakukonettaan mobiiliselaimilla. Tulevaisuudessa hakutuloksia havainnollistetaan muun muassa kolmiulotteisilla täydennetyn todellisuuden AR-malleilla.

Google-haun minisovellusten testaaminen aloitetaan kesäkuussa ja halukkaat voivat ilmoittautua testiryhmään Googlen verkkosivuilla.

Lue myös:

    Uusimmat