Girls-tähti kertoo erikoisesta roolityöstään George Clooneyn ohjauksessa: "Siinä on jotain todella samaistuttavaa"

Uutuussarja Catch-22:ta tähdittävä Christopher Abbott kertoo MTV Uutisten haastattelussa monitahoisesta roolihahmostaan. 

Toukokuun loppupuolella suoratoistopalvelu C Moressa ensi-iltansa saa uutuussarja Catch-22, joka perustuu Joseph Hellerin ylistettyyn kirjaan Me sotasankarit. Sarjan ohjaajana toimii George Clooney, joka nähdään myös Scheisskopfin roolissa kolmessa jaksossa. 

Clooneyn rinnalla sarjassa näyttelevät muun muassa Hugh LaurieKyle Chandler sekä Christopher Abbott, joka nähdään sarjan pääroolihahmon Yossarianin roolissa. Abbott tunnetaan muun muassa rooleistaan elokuvassa Ensimmäisenä kuussa sekä televisiosarjassa Girls.

Catch-22 -draamakomedia kertoo tarinan Yossarianin näkökulmasta, joka taistelee Yhdysvaltojen puolesta ilmavoimissa toisen maailmansodan loppupuolella. Yossarian ei halua kuolla sodassa ja näin ollen ärsyyntyy kotimaansa armeijaan, joka jatkuvasti kasvattaa miehen kuolemanriskiä lisäämällä tälle uusia taistelutehtäviä.

Yossarian yrittää hakea vapautusta päästäkseen kotiin, mutta kotiinlähdön ja miehen välillä seisoo byrokraattinen, joskin koominen sääntö numero 22. 

Abbott kertoo MTV Uutisten haastattelussa pystyneensä samaistumaan Yossarianin sisäiseen kamppailuun, vaikka hänellä ei itsellään ole kokemusta elämästä, jossa kuolema on jatkuvasti läsnä. 

– Hän ei pelkää kuolemaa. Hän pelkää sitä, kuka ottaa sen pois häneltä, kuka ottaa hänen elämänsä pois häneltä. Joten mielestäni siinä on jotain todella eksistentiaalista ja samaistuttavaa. 

Näyttelijä ei ole käynyt armeijaa ja hän kertoo, ettei konsultoinut armeijan ihmisiä rooliin valmistautuessaan. Abbott kertoo, ettei hän kokenut moiseen edes tarvetta, sillä sarja kertoo enemmän erilaisista ihmiskohtaloista, kuin varsinaisesti armeijasta. 

– Meillä oli jotain harjoittelua liittyen marsseihin ja protokollaan, muttei mitään tarmokasta boot camp -tyylistä koulutusta.

Abbott joutui kuitenkin harjoittelemaan joitakin pommikoneen lentäjän taitoja liittyen muun muassa toisen maailmansodan aikaisten lentokoneiden käyttöön. 

– Se oli kuitenkin tarpeeksi käsikirjoituksen suhteen, mitä meidän täytyi osata. 

Catch-22 C Morella maanantaisin!

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja